Украинците във Варна гласуват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:27 / 28.10.2012
920
Нормално протича изборният ден в Консулството на Украйна във Варна, съобщиха от институцията. Избирателната секция е отворена в 8.00 часа тази сутрин, изборът ще продължи до 20.00 часа. Гласуването става много бързо, без забавяне и опашки от чакащи, избирателната секция е обезпечена технически във всички сфери.

До момента правото си на глас са упражнили около 20 украински граждани, живеещи в консулския окръг на Консулство на Украйна във Варна. Според Закона за избори на народните представители, украинските граждани, живеещи в България, имат право да вземат участие във вота. Става дума за онези граждани на Украйна, които са навършили 18 години, и които са подали молба да бъдат включени в избирателните списъци. Право на глас имат украинските граждани, които са нанесени в Държавния регистър на избирателите.

В деня на гласуване не се включват нови избиратели в Държавния регистър на избирателите. В списъка са включени всички, които са подали заявление за смяна на избирателния адрес преди 22 октомври. Право да гласуват по принцип имат всички украински граждани, които са регистрирани в Консулство на Украйна във Варна. Освен регистрираните в Консулството, допълнително около 20 души са подали заявление за промяна на избирателния адрес до 28 октомври.

По избирателен списък желание да гласуват днес са заявили около 1500 украински граждани, живеещи на територията на консулски окръг на Консулство на Украйна, който се състои от 10 административно-териториални единици (региони) на държава на пребиваване: Варненски, Бургаски, Добрички, Разградски, Русенски, Силистренски, Сливенски, Търговищки, Шуменски и Ямболски.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).