Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Украински моряци гладуват във "Флотски арсенал"
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 04.02.2009Коментари (0)667
„Ще ядем каквото намерим. Нямаме пари, а храната в артелната е заключена" - разказва матросът от кораб „Трамп" Алексей Тьомкин. От седмица той и още 8 негови сънародници пребивават в пристанището на КРЗ „Флотски арсенал". Екипажите на двата кораба „Трамп" и „Комет" са категорични, че няма да ги напуснат, докато българската фирма, която ги е наела, не им изплати трудовите възнаграждения. Корабите са на ремонт във Варна от 29 януари. От 12 декември са стояли последователно на бургаския и варненския рейд. Последно им платили на 31 декември. Януарските им заплати, вариращи от 2000 до 4000 долара, обаче се бавят, разказва Тьомкин. „Искаме само това, което ни се полага според договора" - заявява украинецът, който прави своя първи рейс.

Собственик на плавателните съдове е фирма, регистрираната в Сент Винсент и Гренадини „Тангра шипинг", която според запознати обаче е с варненски корен. Доскоро оператор е бил „Комет шипс мениджмънт". Наскоро обаче тази функция поема „Василев меритайм". Веднага им било заявено, че трябва да освободят кораба.

Екипажът нищо не знаел за рокадите. Капитанът на „Трамп", който е от Варна, заминал, без нищо да обясни, и ги изоставил като сирачета. „Разбрахме от агента какво се случва. Обясни, че трябва да си заминават, а за заплати да не мислят" - твърди Тьомкин. Според моряците новият оператор им е наредил да напуснат кораба незабавно, иначе ще ги принуди да сторят това с полиция.

„Няма да се отказваме. Чакаме и ще се борим. От „Морска администрация" обещаха да ни помогнат, от консулството също. Няма да слезем от кораба" - категорични са украинците.

Тоя заяви, че тотално е променил отношението си към българските фирми. Мнението ни вече е много лошо. Моряците вече нямат достъп до храната. Капитанът заключил артелната и сложил надпис „Не", твърди Алексей.

Моряците са потърсили помощ от украинското консулство във Варна и „Морска администрация". И двете институции са им обещали съдействие. „Искам да поднеса на консул Ирина Сергеевна Дмитренко едно огромно „Благодаря", заявява Тьомкин.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: