Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Умуват за почасово гледане в яслите
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 08.02.2010Коментари (0)863
© Impact Press Group
Да се въведе възможност за почасово гледане в детските ясли във Варна, обмисля общинската администрацията. Това е един от вариантите, върху които разсъждават експертите от кметския екип. Целта е да се обезпечи пълняемостта на детските заведения дори и през зимните месеци, когато обичайно пада. Така например през студените дни в края на миналата година и началото на тази, в предиобедните часове в яслите обикновено имало около 500-600 деца, чийто брой до вечерта стигал до 700-750, при капацитет около 1100 места. Средната годишна пълняемост пък се изчислява на около 98%, като за някои ясли в центъра на града надхвърля 100%. Очаква се след около седмица идеите на администрацията да бъдат избистрени и представени на общественото внимание.

Опитваме се да бъдем гъвкави и да запълваме свободните места, коментира шефката на здравната дирекция доц. Станка Маринчева. Именно заради това било въведено ежемесечно класиране. С реализираното на 20 януари били приети 30 деца, като най-голямата групичка - 9 малчугани, вече се отглеждат в ясла №9 „Детелина" в кв. „Аспарухово".

Не можем да задължим родителите да водят децата си, когато метеорологичните условия са лоши, каза още шефката на здравната дирекция. По думите й, в някои частни ясли вече е въведена практика за почасово гледане на деца. Всъщност такава била практиката и при приемането на деца в общинските заведения. В първите дни те стоели няколко часа, докато пълният режим обхваща гледане от 6,30 до 18,30 часа.

Както е известно общината планира увеличаване на капацитета с три пристройки към съществуващи ясли - „Детелина" в „Аспарухово", санаториалната ясла в „Чайка" и „Заю Баю" в центъра, към която освен пристройка ще бъде направена и надстройка. Трите пристройки трябва да осигурят 150 места, а инвестицията ще бъде от общинския бюджет. Избрани са и изпълнители на проектите, а амбициите са през март да тръгне и самото строителство. Оттам насетне дейностите вероятно ще отнемат около два месеца, прогнозираха от здравната дирекция.

Източник: в. "Позвънете"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: