Уролози ще оперират безкръвно в “Св. Анна”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:39 / 18.06.2009
786
Безкръвни операции ще правят хирурзите в клиниката по урология в МБАЛ "Св. Анна", след като вчера получиха лапароскопска апаратура от последно поколение за 300 000 лв. Достави я община Варна, а такава у нас има само в столичната Правителствена болница.

С техниката на практика ще се покрива целия спектър от интервенции в урологията. "Ще могат дори да се отстраняват пикочни мехури и да се моделират нови", обясни директорът на болницата доц. Лидия Петкова.

Четирима уролози са преминали курс на обучение в Гърция, Германия и Плевен за работа с апаратурата. Оперираните ще лежат в болницата само ден-два, няма да изпитват и болките, съпътстващи стандартните операции. Но консумативите са скъпи, а касата не ги покрива и остават за сметка на "Св. Анна". Кой е подходящ за безкръвна интервенция, преценява екипът, обясни шефът на клиниката д-р Веселин Стамболийски.
Според него месечно хирурзите правят 100-150 операции, повечето на карциноми, бъбречно-каменна болест, доброкачествени тумори на простатата и вродени аномалии.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).