Условна присъда за младеж, избил зъби на 20-годишен пред дискотека

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:09 / 06.11.2013
752
Районният съд във Варна наложи условно наказание на 21-годишен младеж, причинил пред дискотека средна телесна повреда на друг младеж. В процедура на съкратено съдебно следствие, 21-год. С. Мустафа бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал през нощта на 9 срещу 10 февруари тази година в една от варненските дискотеки. Подсъдимият и пострадалият 20-годишен младеж, заедно със свои приятелски компании, се намирали в едно и също заведение, в съседни сепарета. Поради големия шум в дискотеката и употребения алкохол, между двамата възникнало недоразумение и размяна на реплики, но до сблъсък не се стигнало и дори били насърчени от приятелите си да си стиснат ръцете в знак на помирение. Вече около 4 часа на 10 февруари т.год., на излизане от заведението, в близост до изхода, Мустафа ударил с юмрук в областта на челюстта 20-годишния младеж, който паднал на земята и непосредствено след това бил ритнат от подсъдимия в лицето.

В резултат на нанесените удари с юмрук и ритник, пострадалият получил оток, кръвонасядания и избиване на три горни предни зъба. Таксиметров шофьор подал сигнал за инцидента на тел.112 и спрял преминаващ наблизо патрулен автомобил на полицията.

Районният съд осъди 21-год. С.Мустафа да заплати сумата от 3950 лв. като обезщетение на пострадалия за претърпените от него имуществени вреди, както и неимуществени вреди в резултат на деянието в размер на 1500 лева. В тежест на подсъдимия е държавната такса върху уважения граждански иск и направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).