Условна присъда за младеж, счупил челюстта на 20-годишен в "Трошево"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:24 / 16.10.2012
763
Районният съд наложи условно наказание на 19-годишен младеж за причиняване на средна телесна повреда. След одобрено от съда споразумение, 19-годишният Д. Петров бе осъден на 5 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Случаят е от 25 септември миналата година. Малко след полунощ в заведение в квартал "Трошево" подсъдимият се спречкал с танцуващи на дансинга младежи, като извикал едно от момчета да се "разберат" насаме навън. Момчето излязло, придружавано от своя брат, но конфликта се задълбочил. Подсъдимият нанесъл внезапен юмручен удар по лицето на 20-годишния младеж, при което той получил счупване на долната челюст. Охранителите в заведението и други лица от компаниите на подсъдимия и пострадалия станали свидетели на инцидента.

В резултат на нанесения удар 19-годишният Д. Петров причинил на пострадалия 20-год. младеж средна телесна повреда, изразяваща се в двустранно счупване на долната челюст и формиране на оток, обусловило трайно затруднение във функциите на дъвченето и говоренето за период от 2 месеца. На потърпевшия е била извършена и оперативна интервенция в клиника по лицево-челюстна хирургия.

19-годишният Д. Петров е с чисто съдебно минало. Той бе осъден да заплати на пострадалия обезщетение за нанесените неимуществени вреди в размер на 3000 лв. В негова тежест са още направените по делото разноски и държавната такса върху уважения граждански иск.

Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).