Условна присъда за строителен фараон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:28 / 09.01.2013
1296
С осъдителна присъда на първа инстанция в Районен съд Варна приключи дело за измама, по схемата на т.нар. строителни пирамиди. В задочно производство, 59-годишният строителен предприемач Валери Господинов бе осъден на 3 години лишаване от свобода, отложени с 5 години изпитателен срок.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че като длъжностно лице - управител на "Евробилд"ООД, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у 11 граждани, че ще им построи и продаде недвижими имоти в строящи се от него жилищни сгради на 4 различни адреса във Варна. В периода от месец март 2004 г. до 18 май 2009 год., при продължавано престъпление, подсъдимият причинил имотна вреда на потърпевшите общо в размер на над 315 000 лева - в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Варненският районен съд уважи предявените по делото граждански искове, като осъди подсъдимия Господинов да заплати на гражданските ищци причинените им имуществени вреди, ведно с лихвите.

15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт. Мотивите към него ще бъдат изготвени в едномесечен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).