Условна присъда за управител на строителна фирма за измама

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:38 / 05.03.2013
1164
Управител на строителна фирма бе осъден условно за измама. С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд във Варна наложи на 57-годишния Р.Русев наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Той бе признат за виновен, че в периода от 13 октомври 2009 г. до 9 септември 2011 г., с цел да си набави имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у варненка, че представляваното от него строително дружество е собственик на апартамент и ателие в новострояща се жилищна сграда в кв. "Аспарухово" и че ще й прехвърли правото на собственост върху тях, по силата на сключени предварителни договори за покупко-продажба на недвижим имот.

През 2007 - 2008 г. подсъдимият извършвал строеж на многоетажна сграда в квартал "Аспарухово", като поради нужда от средства решил да сключи договор за продажба на 5 от обектите в сградата с друго търговско дружество. Още тогава той продал правото на строеж върху 3 апартамента и 2 ателиета от сградата, а фирмата-купувач му заплатила цялата договорена цена преди подписването на нотариалния акт. В началото на 2009 г., Русев решил да сключи подобна сделка за друг апартамент от сградата с потенциален купувач. С посредничеството на агенция за недвижими имоти бил сключен предварителен договор с пострадалата варненка, която заплатила първа парична вноска на строителя. Впоследствие, при плащане на поредни вноски, този договор на няколко пъти бил изменян и преподписван с анекси, като договорения първоначално апартамент бил заменян на два пъти с някой от 5-те обекта в сградата, вече продадени на другата фирма. След като и през миналата година строителството на сградата останало в застой, пострадалата варненка направила справка в Агенцията по вписвания и разбрала за измамата.

Нанесената от подсъдимия имотна вреда на потърпевшата е в размер на 24 056 евро - сума, съставляваща големи размери. 57-год. Русев е с чисто съдебно минало. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).