Условни наказания за двама младежи, опитали да ограбят хранителен магазин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:02 / 13.11.2012
752
Варненският районен съд наложи условни наказания на двама младежи от Девня, за извършен от тях в съучастие опит за грабеж над продавачка в хранителен магазин. Двамата подсъдими - 26-годишният П. Жечев и 24-год. А. Георгиев, ползвали понякога услугите на техен общ познат, който с личен транспорт срещу заплащане ги превозвал до населени места в областта. По този начин привечер на 28 януари тази година, двамата подсъдими помолили да бъдат откарани до кв. "Повеляново" като по пътя, при навлизане в гр. Белослав, поискали да спрат в близост до хранителен магазин.

Младежите слезли от колата, непосредствено пред входа на магазина, с цел да прикрият лицата си, смъкнали носените от тях шапки и се насочили директно към продавачката.

Подсъдимият Георгиев извадил газов пистолет, а съучастникът му подал раница, като наредили на жената зад щанда да даде парите от касата. Продавачката успяла да запази самообладание, взела раницата и я хвърлила по нападателите, при което те се уплашили, грабнали раницата и 2 пластмасови бутилки бира от витрина край изхода и напуснали обекта. Още същата вечер колата, с която подсъдимите са придвижвали, била спряна за проверка от полицията във Варна, като в нея са открити шапките, пистолета и раницата, използвани при грабежа.

В съдебна зала днес двамата младежи признаха, че в съучастие са направили опит, чрез заплашване, да отнемат сумата от 1817 лева от оборота на магазин за хранителни стоки в Белослав. Те са с чисто съдебно минало. Районният съд одобри постигнатото между страните споразумение и наложи на 26-год. П. Жечев и 24-год. А. Георгиев наказания от по 6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Нанесените от деянието имуществени щети са възстановени.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).