Условно наказание за наемател, измамил хазяйката си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:08 / 12.04.2011
955
Районният съд наложи условно наказание на наемател за извършена от него измама спрямо хазайката си. 37-годишният Р.Илиев на 5 октомври 2008 г., с цел да си набави имотна облага, възбудил заблуждение у жена от Варна, при която живеел на квартира, че може да й достави 4 кубика дърва за огрев. Подсъдимият разбрал от случаен разговор на неговата хазайка с близка родственица, че се опитва да си подсигури доставка на дърва на цена 65 лв. за кубик.

Той веднага предложил услугите си, като заявил че при предварително плащане на цялото количество, ще уреди дървата да бъдат доставени на място, в двора на къщата още на другия ден. Потърпевшата жена му предоставила наличните си спестявания от 255 лв., а остатъка от 5 лв. трябвало да осигури при доставката на дървата. Подсъдимият изобщо нямал намерение да изпълни обещаната услуга, като още същата вечер незабелязано си събрал багажа и напуснал стаята. Сутринта хазайката потърсила квартиранта си и разбрала, че същия се е изнесъл.

Наложеното от Районния съд наказание на 37-годишния Илиев е 1 година и 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Присъдата на подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).