Ути дава награди за разделно събиране

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 05.09.2008
692
Кулинарният спец Ути Бъчваров ще участва в семеен екопразник за разделно събиране на опаковки във Варна, организиран от „Екопак". Шоуто стартира в неделя зад входната арка на Морската градина в 19 ч. и ще мине под мотото „Бъди модерен! Събирай разделно!".

Всеки, който донесе празни опаковки и ги изхвърли разделно в трите цветни контейнера (бел.ред. - син за хартия и картон, жълт за пластмаса и метал и зелен за стъкло) на „Екопак", ще получи подарък изненада. Всички присъстващи ще се включат в томболата за голямата награда на компанията - контейнер за разделно събиране у дома.

Целта на кампанията, която минава през цялата страна, е да мотивира хората да разделят отпадъците си и да допринесат за чистотата и благосъстоянието на своя град, обясни изпълнителният директор на организацията Кирил Здравков. Според събраните количества „Екопак" ще направи подобрения в градската среда. За всеки тон хартия ще се засадят 13 дървета, за тон стъкло ще се подменят улични лампи, за тон пластмаса или метал ще се поставят енергоспестяващи лампи на детска градина или училище.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).