Утре преди обяд ще е предимно слънчево, по-късно през деня ще се заоблачи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:09 / 05.11.2011
883
Утре преди обяд в по-голямата част от страната с изключение на Североизточна България ще е предимно слънчево, но по-късно през деня ще се заоблачава, оставайки без валежи. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В сутрешните часове в низините и по поречията на реките ще има локални мъгли. В Източна България и в Дунавската равнина ще се появи умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София 13°.

През нощта ще е ясно. Минималните температури сутринта ще са между -3° и 2°, в крайните източни райони от 5 до 8, в София около 0°.

Още от сутринта по Северното Черноморие ще бъде със значителна облачност, а по-късно през деня и по Южното облачността ще се увеличи, оставайки без валежи. След обяд ще се появи умерен източен вятър. Максимални температури около 13°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е слабо 1-2 бала с тенденция към усилване.

В сутрешните часове над планините ще е слънчево, но по-късно през деня облачността ще се увеличи, предимно средна и висока - над основните била. Вятърът ще бъде умерен от югоизток с тенденция на усилване. Дневна температура на 1200 и 2000 м.н.в около 10°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното с тенденция на повишение.

В понеделник облачността ще бъде предимно значителна. На отделни места в източните райони е възможно да преръми. Вятърът в Дунавската равнина и Източна България до вечерта ще отслабне и ще стихне. Минимални температури 1-6, максимални 10-15°. Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево и почти тихо. На места в низините сутринта ще бъде мъгливо. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).