Уъркшоп по европейско възпитание се проведе в Парк-музей "Вл. Варненчик"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:04 / 30.04.2013
887
Със засаждане на дървета в Парк-музей "Владислав Варненчик" започна уъркшопът по европейско възпитание на тема "Младите рицари в Европа".

Растенията бяха осигурени от Горско стопанство - Варна.
В залите на музея Павлин Павлов - д-р по история и председател на Асоциацията на младите рицари във Варна, разказа на учениците от НГХНИ "К. Преславски" за историята на рицарството, рицарските ордени и добродетели. Директорът на музея Емилия Петкова връчи на всеки един от участниците "Клетва на рицаря", като им пожела да спазват този своеобразен кодекс на честта през целия си живот.
В програмата на уъркшопа се включиха и балет "Мелъди", с художествен ръководител Милена Попова, които представиха своя испански танц.

Събитието е част от инициативите, посветени на месеца на Европа и е под егидата на областния управител на Област Варна г-н Коста Базитов.

Отбелязването на "Месец на Европа" и Европейската година на гражданите 2013 г. са залегнали в работната програма за 2013 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския Съюз.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).