Увеличават се клиентите на БДЖ в посока към Гърция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:25 / 30.01.2009
555
"Български държавни железници" ЕАД регистрират около 15% увеличение на броя на пътниците във всекидневните влакове от България до Гърция. През последните дни все повече хора предпочитат да пътуват от България до Гърция с влак, тъй като това е удобна и сигурна алтернатива на шосейния транспорт.

Всеки ден от София до Солун се движат два дневни (един сутрешен и един следобеден) и един нощен влак. В състава на следобедния влак от София до Солун, освен седящи вагони има и директен спален вагон до Атина, както и директен кушет-вагон също до гръцката столица. Това дава възможност за комфортно придвижване от София до Атина, без да се налага пътниците да се прекачват в Солун от един влак на друг.

Клиентите на "Български държавни железници" могат да правят резервации на седящи, спални или кушет места в офисите на Международно пътническо бюро "Рила" в София и страната. Координатите за връзка са посочени и в интернет-страницата на железопътния превозвач.

"Български държавни железници" ЕАД имат договореност с гръцките железници за специална ценова оферта от 15 евро при закупуване на двупосочен билет от София до Солун и обратно 20 дена предварително.

Железопътният превозвач предлага различни намаления и на клиентите, които пътуват в групи от двама до петима души и желаят да закупят двупосочни билети. Ако групата е от 5 човека, тогава за маршрута София - Солун - София отново се прилага преференциална цена от 15.36 евро на човек, като в този случай не се изисква билетите да бъдат закупени 20 дена предварително.

Студентите, които притежават карта ISIC, също ползват намаления при двупосочни пътувания. Ако петима студенти пътуват в група от София до Солун и обратно, цената е 11.64 евро на човек.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).