Увеличават се сигналите за насилие над деца във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:26 / 20.12.2011
954
Увеличават се сигналите за насилие над деца във Варна спрямо миналата година. Това каза Анна Конукова, директор на отдел Закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" във Варна. Анна Конукова посочи, че до голяма степен увеличението на сигналите се дължи на по-будното гражданско отношение.

Само на Националната телефонна линия през годината са получени 24 сигнала. Случаите са различни, най-често се касае за насилие над деца. Анна Конукова определи като ефективна тази телефонна линия, защото телефонът е лесно достъпен, безплатен и денонощен. Националната линия спомага и за по-бързото пренасочване на сигнала до конкретната и отговорна институция, като улеснява хората, които са видели дете в риск и им спестява лутането по телефоните на различни институции. Последното получено обаждане, преди два дни, е за три деца на около 12-годишна възраст, нощуващи трета поредна вечер в градинката на Червения площад във Варна.

Ана Конукова уточни, че в такива ситуации сигналът се предава на полицейските органи, които се ангажират да посетят мястото, а децата се поставят под полицейска закрила за 48 часа. Вследствие службите вземат решение дали детето да бъде настанено в институция или върнато в семейството.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).