Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Уволниха директора на СОУ "Неофит Бозвели“
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 09.11.2011Коментари (6)11400
© Народно дело
Директорката на СОУ "Неофит Бозвели" Даниела Игнатова е уволнена. Заповедта си тя е получила в понеделник в РИО лично от началничката Йорданка Атанасова, която я извикала там. Мотивът бил, че Игнатова накърнила достойнството на работодателя си с жалба през месец юли.

Атаките срещу Игнатова започнаха още през октомври, когато 70 нейни служители изпратиха подписка до всички управленци, че не са съгласни с оказвания системен тормоз и непрестанни проверки в училището. Тогава Атанасова отвърна, че проверките са по сигнали и са нещо естествено, но не коментира повода за тях.

"Напусни сама, или ще ти намерим цаката!", били думите, които чула Игнатова през юни от активисти на ГЕРБ, сподели преди време тя с предположението, че гласят човек за мястото й, тъй като била член на ДСБ, а не на управляващата партия. Според нея стягат за целта настоящия директор на средношколското общежитие Росен Божков, чиято съпруга е юрист в инспектората.

Уволнената ще обжалва, тъй като според нея процедурата е незаконна - била защитена по член 333, защото страдала от диабет. Вече се знаело, че подобен политически натиск ще има и в други училища. Колегите на Игнатова подготвили запитване до министъра за мотивите на уволнението.

Даниела Игнатова, бивш директор на СОУ "Неофит Бозвели": Уволняват ме заради жалба през юли. Точно тогава бях извикана в инспектората, за да получа поредния констативен протокол от безкрайните проверки. Вечерта вдигнах високо кръвно - 200 на 150, за което имам медицински свидетелства и бях 3 дни в болнични. Г-жа Атанасова е дошла в училище, за да ме търси, и била разгневена, че не ме открива.
Написах жалба по този случай. Сега тя ме уволнява точно заради това. Проверките не установиха нищо и няма основание да се позове на тях. Под закрилата съм на член 333, тъй като страдам от захарен диабет. За да бъда уволнена, трябва да бъде изискано разрешение от инспекцията по труда. Но оттам са отказали и е имало безпрецедентен политически натиск върху ТЕЛК от страна на депутат и от юрист на РИО - буквално са стояли на главата на лекарката да подпише, без да ме извикат, в пълно нарушение на правилника за експертните лекарски комисии. Ще го обжалвам, защото е абсолютно незаконосъобразно.

Йорданка Атанасова, шеф на РИО: За мен това е трудовоправен спор, за който са уведомени МОМН и инспекцията по труда. Назначен е временно изпълняващ длъжността директор. А дали това са политически действия - всички сте виждали отвореното писмо от колектива на "Бозвели", което преди месец беше изпратено от училището до всички предизборни щабове. Не знам как и коя ТЕЛК комисия може да бъде манипулирана, лично аз не съм толкова могъща, за да го направя. За уволнението й имам разрешение от инспекцията по труда. Работата на госпожа Игнатова е с много пропуски. Може да направите сравнение с други училища колко първокласници влизат и колко четвъртокласници излизат от това училище. Господин Росен Божков е директор на Средношколското общежитие и нямам намерение да го местя. На конкурса за директор на "Бозвели" имат право да се явят желаещите и да покажат възможности - както и миналата година така бяха назначени 28 директори.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 2
10.10.2011 »
10.10.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.01.2019 г.
0
 
 
Въпреки, че статията е стара от преди близо 7 години и аз имам какво да кажа към днешна дата! Сега отидете и вижте какво става в това училище под ръководството на г-жа Игнатова! Пълно безобразие! Масово сменя учителите, както и харесва! Всяка учебна година започва с поне 20 нови преподаватели! Прави си каквото си иска! Сега й проверете документацията най малко 5-6 години назад. Държи се ужасно със всички! Нагла и лицимерна, тъй като била защитена от закона! то само тя ли е с ТЕЛК? Нивото на учителите е под всякаква критика! Някакви параноични лелки, или някои, които си мислят, че са учители - пишещи си постоянно по телефоните, но не и на научат децата на нещо! Преподава се през платформата "Аз уча" ! Не не и не! Проверете всичко! И ще видите!
Aнонимен
на 09.11.2011 г.
0
 
 
Най-после!... Уволнението на Игнатова бе необходимо, защото нарушенията на всички нормативни и правни уредби, които тя извърши са изключително много. За какъв политически натиск може да става дума тук? Има нарушения - следва наказание. Даже бих добавила, че това трябваше да се случи много по-рано. Но този акт на РИО аз възприемам и от друга гледна точка - най-сетне МОРАЛНО са овъзмездени многобройните съвестни и кадърни учители, пострадали от нейното дерибейство в комбинация с лукавство, и е направена огромна услуга на обществото ни, на нашите деца, които растат, съзряват и се ВЪЗПИТАВАТ именно в това училище. И накрая - г-жо Игнатова, дали не вдигаха кръвно подло прогонените, оставени без препитание и оплюти там, където имате връзки, бивши ваши кадри; дали не страдаха от диабет, че и от друти тежки заболявания; дали не изпадаха в депресия от бруталната подлост, с която се отнесохте към тях и от безсилието да постигнат справедливост. Само покаяние Ви е нужно, на Вие сте далеч от смисъла на тази дума!
0
 
 
Според мен Игнатова е много ерудиран и висококачествен кадър имам спомени за личността й като добър историк, преподавател и човек! Смея да вярвам че уволнението й е грешка!
Aнонимен
на 09.11.2011 г.
0
 
 
поредната чистка на герб.шуробаджанащина искат да назначат някой техен човек.от години се упражнява някакъв натиск върху това училище. г-жа юнакова винаги е лансирала другото училище гео милев...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: