Уволниха следовател, следил GSM-a на жена си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:50 / 26.02.2010
1302
Варненският следовател Михаил Желев бе изритан от правосъдната система заради това, че използвал служебното си положение за да следи телефона на жена си. „На събрание на Висшия съдебен съвет (ВСС) бе взето решение магистратът да бъде уволен заради дисциплинарни нарушения и злоупотреба с правомощия", потвърди за „Позвънете" информацията председателят на Комисията за борба с корупцията и професионалната етика към ВСС съдия Цони Цонев. По неговите думи до най-тежкото наказание за Желев се е стигнало, след като е взет предвид фактът, че той има и предходни наказания. Последната дисциплинарка срещу следователя идва, след като бившата му съпруга - съдийката във Варненския административен съд Дияна Стамболова подава информация на ексокръжния прокурор на Варна Пламен Иванов, че съпругът й използва службата си за да й следи разговорите.

„Под предлог, че му е нужна информация, свързана с работата му по дело, Желев успява да изиска от мобилен оператор разпечатка с телефонните разговори на жена си и от кои клетки в града са били извършвани те", обясни вече бившият началник на Желев и шеф на варненското следствие Галя Бакалова. Мнителният съпруг поднесъл въпросната разпечатка на жена си, което предизвикало бурен семеен скандал. Той сложил край на и без това обтегнатите отношения между съпрузите. Стамболова сезирала прокуратурата, която образувала проверка по случая, довела до уволнението на следователя.

Предното му наказание е било наложено от Бакалова за това, че той не се съобразявал с нея, като административен ръководител и не й предоставял данни за движението на делата, по които работи. „Доволна съм от решението на ВСС. Не му беше мястото тук", каза още Бакалова. Тя добави, че той е имал и други провинения, като неправомерно задържане на заподозрян.

Желев се прочу и с поставен през м. г. национален рекорд по брой кандидатури за постове в съдебната система. Той се самопредложи за административен ръководител на 17 районни съдилища в страната.

 

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).