Уволняват надзирателя, който изпусна Маце

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:02 / 12.02.2010
1312
Гонят надзирателя, изпуснал осъдения на доживотен затвор Малин Крумов - Маце. „Служителят на Варненския затвор, който беше на пост по време на бягството на затворника, ще бъде уволнен дисциплинарно", потвърди информацията директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" главен комисар Петър Василев. Той добави, че надзирателят с 6-годишен стаж ще се раздели със службата си заради това, че „не е стрелял както трябва".

По думите на Василев, назначената от дирекцията вътрешна проверка за бягството на осъдения за показното убийство на македонеца Орце Коруновски е приключила и с още 5-има наказани. В това число е и директорът на тюрмата - Росен Желязков. „Към момента няма да коментирам какви ще са санкциите. Вероятно ще има още един уволнен служител", заяви Василев. Той обаче категорично отказа да обяви на какви длъжности в затвора са наказаните. Това най-вероятно ще стане ясно следващата седмица, когато зам.-министърът на правосъдието Христо Ангелов ще посети зандана във Варна.

„Предполагах, че ще бъда наказан, но все още не съм подписвал никакъв документ. Нямам представа, кои са другите служители, които ще понесат санкции", обясни шефът на затвора Росен Желязков.

Уволненият надзирател е разследван и от Варненска окръжна прокуратура, но към момента няма събрани данни за умисъл в действията му, обясниха от обвинението. Междувременно стана ясно, че образуваното от Варненска районна прокуратура досъдебното производство срещу Маце, е приключило и предстои внасяне на обвинителен акт срещу него в съда. Наказанието за бягството е до 3 г. затвор и то ще е фиктивно за доживотника.

 

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (24):
18.08.2010 Нищят твърдения на Маце за убийството на Орце
27.04.2010 Малин Крумов: Искам делото, по което ме осъдиха до живот да бъде
преразгледано
27.04.2010 Наложиха "пробация" на избягалия затворник с доживотна присъда
26.04.2010 Утре гледат делото за бягството от затвора на Маце
23.03.2010 Избягалият от затвора Маце крадял цигари от съкилийник
23.02.2010 Внесоха обвинителния акт срещу беглеца от затвора
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).