Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Узакониха седалищата на новите общински предприятия във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:19 / 12.10.2012Коментари (0)1011
Узакониха седалищата на новосформирани общински предприятия във Варна. Това решение взеха на днешното си заседание общинските съветници от комисия "Собственост и стопанство" към местния парламент в морската столица.

Общинско предприятие "Охрана" - Варна ще осъществява дейността си на бул. "Съборни 19А", а седалището на "Общински паркинги и синя зона" - Варна ще бъде на ул. "Ал. Рачински" 29.

На днешното заседание бе дискутирано подготвянето на проектно предложение за финансиране по схема за безвъзмездна финансова помощ "В подкрепа за следващия програмен период" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2014 -2020. Проектът е за получаване на техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти, с които Община Варна да кандидатства за финансиране по ОП"Регионално развитие" 2014-2020 година за усвояване на финансови ресурси по Структурните фондове на ЕС.
Крайният срок за кандидатстване по схемата е 30.10.2012 година, а максималният размер на средствата, които могат да бъдат договорени е 750 000 лева. Допустимите разходи за проектиране са около 570 000 лева. Останалите средства са за управление на проекта, финансов одит, информация и публичност, подготовка на тръжна документация и други.

Инвестиционните проекти, които ще бъдат предвидени за изработване в рамките на проекта трябва да предвиждат интервенция на обекти, които попадат в зоните за въздействие на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

В област "Градска среда" общинската администрация е отправила предложение за реконструкция на ул."Мара Тасева" с изграждане на пешеходна пасарелка и открити паркинги, скатно залесяване на брега на канал "езеро-море", изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи на територията на паркоустройствена зона за обществено ползване, район "Аспарухово". Тук се включва и предложение за основен ремонт на бул."Княз БорисI" в участъка от бул."Цал Освободител" до бул."Левски", прилежащи подлези и благоустрояване на ул."Ал.Стамболийски". Третият обект от "Градска среда" е реконструкция на ул."Брегалница" в участъка от бул."Левски" до ул."Битоля", реконструкция на ул. "Кирил Шиваров" между ул."Брегалница" и ул."Селиолу" и благоустрояване на пространствата пред блоковете на Студентските общежития, както и междублоковото пространство, заключено между улиците "Брегалница"-"Левски"-"Бр.Бъкстон"-"Ген. Кантарджиев". Тези обекти трябва да имат изградена подземна инфраструктура, за да отговарят на условията на схемата.

В област "Образователна инфраструктура" са включени мероприятия по прилагане на енергоефективни мерки в детски градини и училища, както и изграждане на нов корпус към детско заведение. В областта на "Социалната инфраструктура" е предложено изграждането на 150 социални жилища за хора в неравностойно положение на територията на кв."Възраждане". Предвидено е всеки апартамент да бъде с площ от 50 до 100 кв.метра. В областта на "Културна инфраструктура" е предвидено за ремонт НЧ"Петко Рачев Славейков 1928", както и реконструкция и модернизация на Летен театър-Варна.

На заседанието стана ясно още, че предвидените обекти по проекта надвишават близо 2 пъти стойността му и не е възможно всички да получат необходимите средства. За да стане ясно, кои обекти точно ще влязат в схемата за финансиране ще се свика извънредна комисия по "Собственост и стопанство.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: