Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Узунов и Марешки поискаха апетитни общински имоти. ОбС ги отряза, засега!
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 05.02.2010Коментари (0)978
Общинският съветник и бизнесмен Красимир Узунов поиска трите декара паркинг в двора на МБАЛ "Св. Анна" бившата Окръжна болница, да бъдат включени в програмата за публично-частно партньорство, като в замяна се изградят 256 подземни и надземни паркоместа, както и студентско общежитие. Предложението му не събра нужните гласове в комисията по собственост и не бе включено в годишната програма за управление и разпореждане на общински имоти за 2010 година.

Мотивите на колегите му, гласували против, бяха чисто процедурни. Трябва да приемем рамката на годишната програма, след това можем да я променяме, каза Красимир Маринов от "Отечество". По думите му, ако предложението бъде добавено още сега, трябва отново програмата да стои две седмици в сайта на общината и няма да може да се гледа на предстоящата сесия на местния парламент. Консултирал съм се с юристът на Общинския съвет Живко Калев и спазвам процедурата, коментира Узунов. Искам да вкарам три милиона чиста пара в бюджета, а не ми давате, допълни той.

Узунов бе контриран и от колегата си Веселин Марешки. Дворът на Окръжна болница е неприкосновен, въпреки, че и аз имам интереси там, каза аптекарският бос, на когото бе отказано закупуването на земята под сграда на ул. "Селиолу" в двора на лечебното заведение.

Споровете между съветниците продължиха и при приемането на самата програма. От всички предложени 31 имота, само няколко са с потенциален интерес от страна на инвеститорите, каза и другият съветник от ГЛАС Пламен Андреев. По думите му 99% от имотите са тип "каменарски" и "вилни" и не стават за строителство, а съветниците правят напразни упражнения. Радослав Коев от "Отечество" пък сметна, че 6-месечния срок на оценките изтича, докато имотите стигнат до продажба, вследствие на което се плаща отново за оценители.

Имотите, включени в програмата, не са в окончателен вид, каза шефът дирекцията по собственост Теодора Трендафилова. Тя посочи, че това са актуални към момента терени, а в бъдеще ще се предлагат и други. По добри цени се получават чрез публично-частно партньорство и това е новият момент в програмата, коментира още Трендафилова. Думите й бяха контрирани от Пламен Андреев, който посочи, че при ПЧП няма по-добри цени, просто инвеститорите надумат цената на постройките в замяна на която получават парцели.

Годишната програма така и не бе приета, а решението бе отложено за вторник. До тогава по предложение на Узунов, съветниците задължиха администрацията в лицето на Трендафилова, да извади всички имоти общинска собственост, включително и тези с тежести и след това местните депутати да решат кои от тях отиват за продан. Има три имота, които се крият и ако бъдат извадени, общината ще получи 10-15 милиона евро, коментира Узунов. Това веднага отпуши интересът на Марешки, който попита кои са "трите хикса" и поиска те също да бъдат сложени на масата. От администрацията обясниха, че за целта има публичен регистър, но становището им не бе прието. Комисията взе решение, което го няма в правния мир, тя не може да задължава никого, коментира Красимир Маринов. Администрацията е длъжна да оказва съдействие, каза пък съветникът от "Нашия град" Владимир Тонев.

Източник: dnesplus.com









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: