Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Узунов и Марешки поискаха апетитни общински имоти. ОбС ги отряза, засега!
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 05.02.2010Коментари (0)978
Общинският съветник и бизнесмен Красимир Узунов поиска трите декара паркинг в двора на МБАЛ "Св. Анна" бившата Окръжна болница, да бъдат включени в програмата за публично-частно партньорство, като в замяна се изградят 256 подземни и надземни паркоместа, както и студентско общежитие. Предложението му не събра нужните гласове в комисията по собственост и не бе включено в годишната програма за управление и разпореждане на общински имоти за 2010 година.

Мотивите на колегите му, гласували против, бяха чисто процедурни. Трябва да приемем рамката на годишната програма, след това можем да я променяме, каза Красимир Маринов от "Отечество". По думите му, ако предложението бъде добавено още сега, трябва отново програмата да стои две седмици в сайта на общината и няма да може да се гледа на предстоящата сесия на местния парламент. Консултирал съм се с юристът на Общинския съвет Живко Калев и спазвам процедурата, коментира Узунов. Искам да вкарам три милиона чиста пара в бюджета, а не ми давате, допълни той.

Узунов бе контриран и от колегата си Веселин Марешки. Дворът на Окръжна болница е неприкосновен, въпреки, че и аз имам интереси там, каза аптекарският бос, на когото бе отказано закупуването на земята под сграда на ул. "Селиолу" в двора на лечебното заведение.

Споровете между съветниците продължиха и при приемането на самата програма. От всички предложени 31 имота, само няколко са с потенциален интерес от страна на инвеститорите, каза и другият съветник от ГЛАС Пламен Андреев. По думите му 99% от имотите са тип "каменарски" и "вилни" и не стават за строителство, а съветниците правят напразни упражнения. Радослав Коев от "Отечество" пък сметна, че 6-месечния срок на оценките изтича, докато имотите стигнат до продажба, вследствие на което се плаща отново за оценители.

Имотите, включени в програмата, не са в окончателен вид, каза шефът дирекцията по собственост Теодора Трендафилова. Тя посочи, че това са актуални към момента терени, а в бъдеще ще се предлагат и други. По добри цени се получават чрез публично-частно партньорство и това е новият момент в програмата, коментира още Трендафилова. Думите й бяха контрирани от Пламен Андреев, който посочи, че при ПЧП няма по-добри цени, просто инвеститорите надумат цената на постройките в замяна на която получават парцели.

Годишната програма така и не бе приета, а решението бе отложено за вторник. До тогава по предложение на Узунов, съветниците задължиха администрацията в лицето на Трендафилова, да извади всички имоти общинска собственост, включително и тези с тежести и след това местните депутати да решат кои от тях отиват за продан. Има три имота, които се крият и ако бъдат извадени, общината ще получи 10-15 милиона евро, коментира Узунов. Това веднага отпуши интересът на Марешки, който попита кои са "трите хикса" и поиска те също да бъдат сложени на масата. От администрацията обясниха, че за целта има публичен регистър, но становището им не бе прието. Комисията взе решение, което го няма в правния мир, тя не може да задължава никого, коментира Красимир Маринов. Администрацията е длъжна да оказва съдействие, каза пък съветникът от "Нашия град" Владимир Тонев.

Източник: dnesplus.com









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: