Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В АГ-болницата болничната смъртност за 2010 г. е 0,66 %
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 04.05.2011Коментари (0)612
© Varna24.bg
Статистиката за 2010 година в Специализираната АГ-болница сочи, че общата болнична смъртност е 0,66 %. В неонатологията, където в интензивното отделение се приемат най-тежките случаи от цяла Североизточна България, смъртността за 2010 г. е 12,3 %, съобщи управителят на болницата д-р Радослав Минков. Според него е обяснимо процентът да е висок, тъй като наистина тук се правят невъзможни неща с висок професионализъм, но тежките случаи са ежедневие.

Само за първото тримесечие над 15 са новородените под 1000 грама, през м.г. е отгледано недоносено бебе с тегло само 500 гр., а през първото тримесечие е имало случай да оживее и 600-грамово бебе.

80 са новородените с малформации през м.г., а за първото тримесечие са 5. Преобладават децата със сърдечни малформации, както и генетични аномалии, като синдром на Даун и други.

Поводът за пресконференцията в сряда по думите на управителя д-р Минков е желанието му да изчисти името на ръководената от него болница. В медийното пространство в последните дни излязоха шокиращи писания за починали родилка и бебета в АГ болница, което не отговаря на истината. Родилката е преведена от Провадия, където десет дни преди това е родила. По думите на екипите от Бърза помощ, там не са я приели повторно и затова е доведена в АГ болница с температура с неясен произход. Нашите екипи направиха всичко възможно, за да се подобри състоянието й. След двудневен престой е преместена в реанимацията на МБАЛ "Св. Анна", където е престояла почти месец, но не е могла да бъде спасена, като първоначалната диагноза е сепсис, каза д-р Минков. Починалото бебе е родено в МБАЛ "Св. Анна" и изпратено в неонатологията на АГ болница с комплексен проблем и вероятно асфиксия. Въпреки положените грижи момченцето е починало 20часа след раждането, каза още д-р Минков.

Работим в екстремални условия, екипите са с висок професионализъм, но често вместо благодарности, получаваме упреци и заплахи. Последният случай е отпреди два дни. В болницата е приета бременна жена с мъртъв плод, която е здравнонеосигурена. Въпреки това е проведено комплексно лечение, за да се извади мъртвия плод и да не се стигне до сепсис. Дори лично аз купих лекарствата, а на другия ден съпругът й заплаши секретарката и главната акушерка, тъй като е трябвало да закупи някакви консумативи, сподели д-р Радослав Минков. И каза още, че медите невинаги отразяват обективно случващото се и в търсенето на сензации, често стават грешки, както в случая с накърнения имидж на АГ болница.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: