В АГ болницата чакат заплатите до края на седмицата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:42 / 23.02.2010
510
В СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов" във Варна чакат парите си от здравната каса до края на седмицата. Това съобщи управителят д-р Петър Атанасов. Предали сме отдавна отчетните документи, Районната здравноосигурителна каса във Варна също си е свършила работата, чака се само потвърждение от НЗОК, обясни той.

Сред екипа на АГ болницата има напрежение във връзка с изплащането на заплатите. Проблемът се появи още през декември м.г., когато здравната каса изплати само 50% от заработката и средствата не стигнаха да покрият изцяло трудовите възнаграждения.

Почти същото се повтори и в началото на февруари. Лечебното заведение не получи в пълен размер реално заработените пари по клинични пътеки, което принуди ръководството му да плаща само аванси.

Според новите правила остатъкът от средствата ще бъде преведен след проверки от здравната каса, които трябва да докажат съответствие с критериите за качество и ефективност на медицинските услуги.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).