В ЦДГ "Пинокио" децата пишат приказки за здравето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:31 / 17.02.2011
3215
112 деца от ЦДГ № 12 "Пинокио" напредват в образователната програма: "Със здравословните храни здрав и силен ти расти". 5-годишните се запознават със здравословното хранене по забавен начин - посещават открити пазари, рисуват, моделират и най-вече хапват пресни храни по схемата "Училищен плод". Празненствата са част от начина за привличане на възпитаниците на "Пинокио" към знанията за правилно хранене и режим. Затова бе организирано представяне на добрите практики в градината с откриване на изложба от детски произведения, посветени на природата, направа на хранителната пирамида, приготвяне пред гости и родители на плодови и зеленчукови салати от децата. Кукленият театър "Трик и трак" изнесе постановката "Градинско парти" за рационалното хранене. Обучението на малките включва компютърната презентация "Приказка за здравето" и здравни беседи с училищните медицински работници. В "Пинокио" за здравословно хранене са изработени и флаери за родителите с препоръки как да се хранят децата от 3- до 6-годишна възраст. 

Празникът "Пътешествие в страната на плодовете и зеленчуците", който се проведе преди ден, заинтригува малки и големи от публиката с игрословици, кръстословици, сричкословици, стихове, гатанки, песни и танци за плодовете и зеленчуците. Кампанията ще завърши в събота с хепънинг "Здравословно аз ще ям - за да стана най-голям!". Тогава децата заедно с родителите ще изработят костюми от отпадъчна хартия, ще конструират и апликират. Проявите, свързани с утвърждаването на здравословното хранене, помагат и за привличането на родителите към живота в градината, което е още един плюс в развиването на програмата "Училищен плод".

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).