В ДКЦ I “Света Клементина" започват безплатни прегледи на мамографа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
07:15 / 01.10.2012
2857
В ДКЦ 1 "Св. Клементина" от днес започват безплатни прегледи за рак на гърдата с новия мамограф. Те ще се извършват от доц. Д-р Христина Попмихайлова, к.м.н. и доктор по медицина от София. Тя е рентгенолог, който през 70-те години на ХХ век разкрива към катедрата в Медицинския университет във Варна първия в страната мамографски кабинет. Доц. Попмихайлова е водещ в страната специалист по диагностика и профилактика на рака на гърдата и дава заслужено място на скрининга с мамографски изследвания, като най-точната диагностика и профилактика, съобщи управителат на ДКЦ 1 "Света Клементина" д-р Иван Иванов. Прегледите ще продължат от понеделник до петък - от 1 до 5 октомври от 11 до 13 часа и желаещите могат да се запишат на телефон 603 802.

Наскоро ръководството на здравното заведение закупи и откри нов мамографски апарат на американската фирма "Инструментариум Имеджинг", модел "Алфа". Тя е водеща в производството на мамографски апарати. Този мамограф е най - високия клас от произвежданата серия и е изключителен инструмент за отлична рентгенова диагностика на женската гърда.

Не случайно той се използва масово (поради високия си клас) за скрининговите изследвания в тази област.
Апаратът е снабден с пълна експонационна автоматика, позволяваща прецизно дозиране на рентгеновото облъчване на пациента.

Има възможност за прицелни и директно уголемени образи, което позволява ранна и прецизна диагностика, с лекота се диагностицират находки от порядъка на един милиметър.
Автоматична регулируема компресия на гърдата, редуцираща до минимум разсеяното лъчение и позволяващо по-доброто очертаване на съществуващите находки.

Както се знае, карциномът на млечната жлеза е сериозен здравен и социален проблем и причина за смърт на много жени.

ДКЦ 1 "Света Клементина" е готов да се включи в борбата с това заболяване с помощта на модерната си апаратура и високо квалифицирани кадри, съобщи управителят д-р Иван Иванов.

Мамографиите се покриват от НЗОК ,с която здравното заведение сключи договор.Обслужват се и пациенти по ЗОФ и срещу заплащане.

Закупеният мамограф е в перфектно техническо състояние .
Има гаранция 12 месеца и ще се плаща разсрочено без олихвяване за срок от две години.

За контакти: Д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 "Св. Клементина", тел. 608 001.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).