В “Галата” искат полиция, улично осветление и транспорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:36 / 23.09.2008
650
Жители на квартал "Галата" настояват за нормално улично осветление, постоянно полицейско присъствие и редовен транспорт. Това стана ясно на срещата им със съветници от ГЕРБ-Варна, в четвъртък вечерта. В дебатите се включиха и варненци, живеещи в местността Боровец.

Те се оплакаха, че от 3 месеца в Боровец - Север и Юг, нямало вода. Хората били принудени да си я доставят с водоноски. Освен това се жалваха, че в местността няма улично осветление. Гражданите недоволстваха също, че плащат 1,40 лв. за автобусния билет. Ясно стана и че майки от Боровец събират подписка, за да бъде изградена детска площадка в района.

Коментиран бе и въпросът за пропадналия път към кв. „Галата". Един от присъстващите граждани поиска да бъдат пуснати безплатни автобуси като компенсация за жителите на квартала и засегнатите местности.

Липсата на полицейско присъствие в кв. „Галата" също бе посочена като проблем. Хората се оплакаха, че младежи се състезават с автомобилите си в квартала и тормозят живущите там.

Галенци поискаха още да бъдe удължен маршрутът на автобусите по линия №12 и те да тръгват от кв. „Галата", а не както е сега от кв. „Аспарухово".

Повод за редица оплаквания даде лошата инфраструктура и бавното административно обслужване в квартала.

Съветниците от ГЕРБ се ангажираха незабавно да проверят въпроса с липсата на вода на Боровец, както и да направят всичко, което е по силите им, за решаването на останалите проблеми. Съдействахме на жителите на кв. „Виница" и там бе засилено полицейското присъствие, заяви пред събралите се галенци шефът на ГЕРБ-Варна, Павел Димитров.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).