В Кожната клиника ще преглеждат безплатно за рак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:59 / 22.04.2010
737
Клиниката по дерматология и венерология в МБАЛ "Света Анна" във Варна организира безплатен прием за пациенти със съмнение за рак на кожата, съобщи нейният ръководител доц. д-р Красимир Николов. Денят на Отворените врати ще е на 11 май. От безплатните прегледи могат да се възползват всички, които имат бързо растящи и кървящи бенки. За идването в Кожната клиника не е необходимо медицинско направление от общопрактикуващия лекар.

Меланомът (кожният рак) тръгва в повечето случаи от пигментни бенки по тялото. Нерядко туморът се развива след честото им дразнене или разраняване, което трябва да се избягва. Ако това е невъзможно, трябва да се прибегне до хирургична интервенция.

Бенките по откритите части на тялото се активират най-често под влияние на ултравиолетовите лъчи на слънцето. Рискови също са пигментните петна, разположени там, където твърдите ръбове на облеклото ги дразнят непрекъснато - например яката на ризата, коланът на панталона, ръбът на обувката. Опасно може да се окаже дори порязването на бенка по лицето по време на бръснене.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).