В Кръвния център днес решават за оставките си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:37 / 27.11.2012
897
Варненските хематолози днес ще дадат отговор дали ще оттеглят оставките си, или не. Окончателното решение ще бъде обявено след среща на медиците със заместник-кмета по здравеопазването доц. Христо Бозов, на която ще се разбере с каква сума общината ще финансира центъра през 2013 г., предаде Дарик.

Преди две седмици 38 от общо 53-мата служители в Кръвния център във Варна подадоха едномесечни предизвестия за напускане. Решението им беше продиктувано от ниското заплащане и лошите условия на труд.

За да ги убеди да останат на работа, миналата седмица във Варна пристигна здравният министър Десислава Атанасова. Срещата й с варненските медици обаче завърши без особен резултат. Служителите обявиха, че не са доволни от разговорите, тъй като от здравното ведомство не им предлагали нищо ново, и отказаха да оттеглят оставките си.

Същевременно общината се ангажира да подпомогне финансово Кръвния център, независимо че той е държавна структура. Парите ще бъдат осигурени от местната хазна и гласувани от Общинския съвет.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).