В МГ пак искат оптимизация на училищата във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:06 / 09.05.2013
1276
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Захари Стоянов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Ние, учителите от Математическа гимназия "Д-р Петър Берон", не искаме и не можем повече да мълчим по въпроса за оптимизацията на училищната мрежа в град Варна. Изчакахме достатъчно дълго управленските органи, от които зависи решаването на този проблем, да вземат своето далновидно решение. Повярвахме на бившия кмет на град Варна Кирил Йорданов, че учителите - "мъдри, интелигентни и толерантни", трябва да продължат да "прегръщат децата на България със слово и пример". С тези думи започва обръщението на педагогическия колектив на Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" - Варна, към местните управляващи.

Апелиращите обясняват в открито писмо, че "на едно от водещите училища в града се отнема правото да осъществява нормален учебен процес и да се развива".

Поредният повод е ангажиментът на изпълняващия длъжността кмет на община Варна, поет под натиска на директора на ОУ "Захари Стоянов" - госпожа Колева, да подкрепи финансово разрушаването на малкия физкултурен салон и актовата зала в сградата, която ползват двете училища. Целта била исканите помещения да бъдат превърнати в класни стаи за бъдещите първокласници на основното училище.

"Без споразумение с МГ "Д-р Петър Берон", без съгласието на дирекция "Образование" при община Варна и без одобрението на РИО - Варна, директорът на основното училище за трети път увеличава приема в първи клас за учебната 2011/2012 г. от 5 на 6 паралелки и умишлено създаде ситуация на невъзможност в предоставените й помещения да се провеждат нормални учебни занятия", пише още в обръщението.

Искането е подкрепено и от директора на МГ Павлин Петков. Той го адресира до областния управител, председателя на общинския съвет, архитекти, ръководството на РИО и комисията по образование.

"Изпращам становище на педагогическия колектив на Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" относно необходимостта от ясни и категорични управленски решения във връзка с ежегодното неконтролируемо нарастване броя на паралелките в ОУ "Захари Стоянов", това заявява Петков.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)

Още по темата (32):
09.09.2014 Колективът на ОУ "Захари Стоянов" си иска старата директорка
09.08.2014 Броят наново класните стаи на "Захари Стоянов" и МГ
11.06.2014 От ОУ "Захари Стоянов" към Община Варна: В 21-ви век ли живеем, това ли е демокрация?
21.03.2014 По-малко първолаци в ОУ "Захари Стоянов" през новата учебна година
01.12.2013 Не е ясно кой ще ползва новото училище в "Приморски"
07.11.2013 Горещи страсти в Общината заради местене на училища
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).