В ОбС разпределят баницата, топят в зародиш скандал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:12 / 10.11.2011
1555
Основните комисии, които работят като помощни органи на Общинския съвет, ще бъдат завзети от хора на ГЕРБ в местния парламент. Постовете вече са разпределени, довериха от мнозинството. Очаквано делата, свързани с общинската собственост, ще се командват от Валентина Софрониева, която беше адвокат довереник на ОбС в последните две години от предния мандат.

Транспортът ще бъде поверен на Марио Шиваров, който доскоро се кичеше с титлата сивия кардинал на управляващите в съвета. Шиваров стана известен с това, че работи на консултантски договор, подписан лично от кмета Кирил Йорданов, със задача да надзирава делата във всички общински фирми. Влезе в новините и по време на предизборната кампания със скандала около въвеждането на синя зона в града.

Комисията по туризъм и търговия на този етап е отредена на младия Павел Христов от групата на ГЕРБ, който пък доскоро оглавяваше тази по младежки дейности и спорт. Майката на Павел Христов - Лилия Христова, е председател на борда на фирма "Пазари" и лидер на ГЕРБ в район "Приморски". ПК "Обществен ред и контрол" също ще мине под ръководството на кадър на управляващата партия.

Напрежение и словесни двубои се очакват около председателското място в най-важната комисия - "Финанси и бюджет". За там загрява лидерът на ДПС д-р Янко Станев, който всъщност беше на този пост и досега. Хората на коалиция "Синя Варна утре" обаче, които гръмко се обявиха за дясното мнозинство, което ще управлява града, не били съгласни с този вариант, въпреки че д-р Станев вече бил получил приятелско рамо както от ГЕРБ, така и от кмета Йорданов.

За да се избегне скандалът, вече се работи и по втори вариант, според който комисията по финанси да бъде оглавена от Стефка Господинова, досегашен финансист в общината. За целта обаче тя трябва да влезе в Общинския съвет. Планът е настоящият съветник от ОБТ-Български лейбъристи Тодор Мутафов да напусне доброволно местния парламент и мястото му да заеме Господинова, която, както се говори, вече се разделяла с поста си в администрацията. Самият Мутафов, въпреки че искал шефското място в ПК "Младежки дейности и спорт", вече се подготвял и за този сценарий.
Останалите партньори от мнозинството ще получат по едно председателско място в комисия, а всяка група ще има свой заместник-председател.

ВМРО отказва подкрепa за Янко Станев

Костадин Костадинов от групата "Синя Варна утре" заяви категорично, че няма да подкрепи предложение Янко Станев да оглави финансовата комисия. Той допълни, че подобно е като цяло настроението в групата, събрала в себе си представители на Синята коалиция и обединението "Варна утре", включващо и ВМРО. "Абстрахираме се от личността на Янко Станев, става въпрос за принципна позиция", коментира Костадинов.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (2)

Още по темата (58):
14.12.2011 Две нови лица влизат в Общинския съвет
08.12.2011 Кметът на Аспарухово с нови заместници
07.12.2011 ГЕРБ – "Приморски" насрочи първото заседание на новия Обществен съвет за
района
30.11.2011 Председателка кара варненските съветници да гласуват "на сляпо“
30.11.2011 Общината става сергия за концесии
29.11.2011 Обсъждат изграждането на депо за рециклиране на строителни отпадъци край
Варна
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).