Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В СДС-Варна вече обсъждат кандидат за кмет
Автор: Екип Varna24.bg 13:27 / 22.03.2010Коментари (0)625
Посещението на лидера на СДС - Мартин Димитров и сините активисти, между които беше варненския син председател Цанко Цветанов в Брюксел, подсказа изненадващи новини. За разлика от други години, в СДС вече са стартирали сериозно подготовката си за предстоящите местни и президентски избори. Отпаднали са доста от въпросителните, които в миналото тормозеха сините по време на кампания. Специално във Варна са почти ясни критериите за кандидат кмет, което води до логичния извод, че ... такъв вече се обсъжда.

В синята централа са наясно, че предстоят трудни месеци на координиране на усилията с коалиционните партньори, затова най-вероятно ще подходят към проблема с няколко варианта готови решения. "Няма да натрапваме на всяка цена нашите тези, но няма да се съгласим на "вкостяване" на кампанията във Варна. За разлика от други години, този път ще се водят разговори за постигане на широк обществен консенсус в подкрепа на каузата на СДС. Тоест, "ветрилото" ще бъде по-скоро на обществена основа, отколкото на политическа.

"Отсега трябва да е ясно, че ние ще бъдем много настоятелни! Искрено се надяваме, че нашите коалиционни партньори ще възприемат усилията ни за промяна", коментира един от ключовите фактори в СДС на национално ниво, пожелал анонимност.

Едва ли е случайност "съвпадението", че в Брюксел синята делегация е имала толкова натоварена програма. Обсъждани са били основно проблемите на регионалната политика и медиите.

В СДС-Варна са убедени, че предстоящите местни и президентски избори ще бъдат истинско предизвикателство за партията. Тъй като ще се провеждат почти по едно и също време, както и се коментират варианти за сливането им, кампанията ще изисква особена всеотдайност от местните структури. "Ще стартираме серия от семинари, на които хората ще бъдат обучавани", сподели един от все още минаващите за млад местен кадър на партията, известен със своята напоритост. Намеците, че вече има готов син кандидат за кмет на Варна се засилват след като стана ясно, че се обсъжда и отделна "паралелна" програма за подготовката на синия елит.

Другата "случайност", която се набива на очи е, че буквално в една и съща седмица, в която сините имаха работно посещение в Брюксел, във Варна се появиха първите публични прогнози, че настоящият варненски кмет - Кирил Йорданов, няма да участва на бъдещите местни избори. За решението на Йорданов се говори отдавана, но по принцип, никой не е 100% сигурен какво точно ще се случи в близкото бъдеще.

Очевидно, в СДС - Варна са решили да не се доверяват на фактори, които не зависят от тях самите. Според експресен анализ на местната синя централа, решението на кмета касае в много по-голяма степен БСП, отколкото СДС. Местните сини са убедени, че проблемите на Йорданов и на БСП са си техни проблеми и споделят, че ако подкрепата на дясната кауза бъде осигурена на широка обществена основа, какво точно мислят или правят отделни политици и дори партии, е без значение.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: