В "Св. Анна" без наказания, засега

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:41 / 27.04.2010
1805
„На този етап няма основания за наказания. Поискали сме обяснения от всички, които имат отношение към инцидента с 2-годишното дете, тече вътрешна проверка". Това каза директорът на МБАЛ „Св. Анна" във Варна доц. д-р Лидия Петкова. Днес в болницата заседава лекарската контролна комисия, която ще разнищва 8-те часа, през които Данаил Донев е останал в Окръжна. Лекарят, който е приел детето в „Св. Анна" - д-р Мехмед Алиев, работи от есента на 2009 г. на постоянен трудов договор в болницата. В същото време той специализирал „Детски болести" в МБАЛ „Св. Марина", допълни доц. Петкова. Направени са вливания с медикаменти на детето, предложено било изследване, което майката отказала. След като състоянието му се влошило, е изпратено в интензивно детско отделение на Терапията, защото в Окръжна такова няма.

„Има заповед, според която винаги трябва да има свободни места за спешни случаи. Всеки ръководител на клиника трябва да се съобразява с вътрешните правила. Не може да се говори, че няма места и обезболяващи, след като е имало и места, и медикаменти. Изискал съм обяснения от всички длъжностни лица, чакаме и резултатите от аутопсията, тогава ще решаваме. А по въпроса за вината думата имат съдът и прокуратурата". Така обясни тоталното обезглавяване на всички детски звена в МБАЛ „Св. Марина" нейният директор проф. д-р Красимир Иванов. Приемно-спешното отделение е към І-ва клиника, 2-годишният Данаил е приет във ІІ-ра. Затова е освободил всички шефове по веригата, каза още той. Двете детски клиники в Терапията ще се слеят в една, допълни още той.

„Тече следствие и докато то не приключи, не можем да изказваме становище по въпроса", каза председателят на Етичната комисия към варненската колегия на Българския лекарски съюз д-р Николай Ценов. В същото време за случая се е самосезирала и Централната етична комисия на съюза.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (1)

Още по темата (26):
17.10.2016 Лекарите, виновни за смъртта на 2-годишния Дани от Варна, пак се разминаха със затвора
07.04.2016 Две варненски болници плащат 200 000 лв. за смъртта на 2-годишния Дани
29.05.2015 Трима лекари с условни присъди за смъртта на 2-годишния Дани
20.01.2012 Искат нова експертиза за смъртта на 2-годишния Дани
10.10.2011 Двама лекари с условни присъди за смъртта на 2-годишния Дани
14.06.2011 Делото за смъртта на двегодишния Данаил не тръгна, лекар няма защитник
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).