В "Закрила на детето" получили няколко сигнала за бременни малолетни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:29 / 29.04.2010
769
Няколко сигнала за бременни момичета под 14 години са подадени в агенцията за „Закрила на детето" във Варна от началото на годината. Това каза Ана Конукова директор на агенцията по „Закрила на детето" във Варна. Тя посочи, че броят на момичетата, за които е било сигнализирано от лични лекари, че са бременни и са под 14 години е малък - под 10.

Конукова обясни, че в последно време се наблюдава активност от страна на семейните лекари да сигнализират за такива случаи, като специалистите подават и информация за момичета, които са във възрастовата група 14 - 18 години. Според директора на агенцията за „Закрила на детето", когато е подаден сигнал за дете, което е бременно веднага се посещава от специалист от агенцията, който проучва ситуацията, семейната среда и т.н.

„Тогава риска за детето е голям и ние помагаме на бъдещите майки да се справят с трудната ситуация, в която са изпаднали", коментира още Конукова.

По отношение на тежките случаи, на изведени деца от семейната среда от началото на година Ана Конукова посочи, че преди около месец е имало един особено тежък случай. Тя обясни, че три деца са били настанени в социално заведение, след като служителите в агенцията са установили, че те живеят в особено тежки условия. Децата, които са братя и сестри са били оставени от майка си да живеят при познати. Условията за живот обаче са били кошмарни - в къщата е нямало елементарни битови условия за живот, нямало е врата и т.н. Конукова добави, че децата всъщност са били шест, но три от тях са били взети от баща им, който в момента има друго семейство. „Сблъскваме се наистина с много тежки случаи", коментира още експертът.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).