Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В кооперация в "Приморски" живеят в страх, че пропадат
Автор: Екип Varna24.bg 10:08 / 15.03.2010Коментари (0)1075
Под непрестанен страх, че кооперацията им може всеки момент да пропадне, живеят над 20 семейства на ул. "Бели лилии" 13. Причината е, че при всеки дъжд водата вместо в канализацията, отива директно в основите на жилищната сграда. Всичко започнало преди години, с малка дупка, точно пред шахтата за дъждовната канализация. И понеже улицата е с наклон, реките от вода, вместо да стигнат до шахтата, се спирали в дупката. Така с времето тя се разширявала, докато сега е с диаметър около 2,5 метра и е дълбока над 70 см, разказа домоуправителят на кооперацията Светослав Филев. С времето започнал да пропада не само пътят, но и тротоарът пред сградата. Понеже улицата, освен, че е неасфалтирана, е и неосветена живеещите се притесняват, че някой по тъмно няма да види големия трап и ще пропадне в него. „Има деца, които играят наоколо, чакаме да се случи някакъв трагичен инцидент ли, за да се предприеме нещо?!", недоумява домоуправителят.

Хората си спомнят, че преди улицата била асфалтирана. През 2007 г. обаче строителите на съседна кооперация копали, за да я включат към канализацията. След това така и никой не положил асфалт, а си останали разкопките. Многократно сигнализирали и в голяма община и в кметство „Приморски" за сериозния проблем, който имат. Помощ обаче засега отникъде не получавали. Редовно им отговаряли, че пари няма, но ги били предвидили за асфалтиране. Кога обаче никой не знае.

В цялото каре на улицата живеят над 100 семейства. Ежедневно те се борят с кишата и калта, които се образуват след всеки дъжд. Разказват, че дори като излизат задължително си носят в джоба торбички. Връзвали си ги на краката, за да се предпазят от калта, иначе спасение нямало. Дори в летните месеци почвата трудно изсъхвала.

И докато чакат общината да се намеси и да положи асфалт на улицата, живеещите с подръчни материали периодично зариват трапа. Надяват се обаче някой ден и калта пред къщите им да отстъпи място пред настилката, та било то и само от чакъл. Засега не губят надежда, но се канят да организират протест, ако скоро никой не се заинтересува от проблемите им. Вярват, че така ще успеят да привлекат внимание. За пример им служат съседите им от ул. "Синчец", които преди години точно по този начин успяха да си извоюват асфалт.

Източник: в. "Позвънете новини"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: