В яслите не искат деца на 3 месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:51 / 03.05.2010
800
3-месечната възраст като начална за прием в детските ясли е твърде ниска. Това мнение изразиха специалисти от Варна на дискусия за проектозакона за средното образование. Според тях, отглеждането на деца на тази възраст изисква определени условия, каквито към момента почти няма. Едно от тях е в детските ясли да има кърмаческа стая. Децата на 3 месеца са все още бебета, посочиха представителите на детските ясли и заявиха, че е по-добре да остане в сила старият вариант, според който началната възраст е 8 месеца.

Училищните дворове да се заключват по време на часовете, за да не се допуска излизане на деца по всяко време, предложи пък директорът на СОУ „Л. Каравелов" в „Аспарухово" Светлан Илиев. Според него, вратата трябва да се отключва само при започване и приключване на занятията. Така и ще се избегне запълването на пушкомите през всяко междучасие, каза Илиев, който смята, че в проектозакона трябва да присъства специален текст за сигурността на учениците.

Образователните шефове повдигнаха въпроса за промените в длъжностните характеристики, които щели да превърнат педагогическите съветници в нещо като дружинните от времето на комунизма. Изразиха несъгласие и с възможното подпомагане на частните училища от държавния бюджет и залегналото в новия закон изискване директорите да доказват правоспособността си на всеки 5 години.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).