В забавачките въвеждат нов подход за таксата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:24 / 09.12.2008
585
Нов подход за таксуване въвежда община Варна в детските градини от следващата година. Местната администрация е решила да диференцира два компонента в цената за забавачките. Родителите вече ще плащат задължително по 20 лв. на месец независимо дали детето им посещава детското заведение, или не. Досега таксата се плащаше само ако детето посещава детското заведение, но не и за месеците, в които отсъства поради една или друга причина. Тези пари ще отидат за заплати на персонала и постоянни административни разходи. Останалите 28 лева ще се насочват за закупуване на променливите разходи, които директно се влияят от посещенията на малчугана в детското заведение, като храна и консумативи.

Все още не са разглеждани в комисия "Образование" правилата за прием в детските градини от следващата година, призна председателят на комисията Николай Джагаров. Той заяви, че няма представа как ще бъде осъществяван приемът от Нова година, след като няма яснота за това какви ще са критериите и как конкретно ще се прилагат.

Източник: в. "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).