ВМРО Варна награждава родолюбци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:47 / 01.03.2010
1027
В навечерието на българския национален празник 3-ти март ВМРО подема начинание „ВМРО търси патриот". Целта на кампанията е да популяризира общественополезни начинания на отделни хора или организации във Варна и региона. Те ще бъдат наградени с българско знаме по повод празника.

Основното послание на кампанията е, че днешното измерение на родолюбието може да се открие тъкмо в дребните действия, с които всеки един е полезен на общността си. Посланието на кампанията е: „И това е национализъм" и „Това е една от съвременните форми на родолюбието".

Хората или организациите, които могат да бъдат отличени, са най-различни. Всеки, който е дарил нещо за благото на общността, направил е нова градинка пред блока, спонсорирал е местния спортен отбор, организирал е обществено или културно събитие. Работодател, който е открил цех и е осигурил нови работни места. Организация с нов местен проект от обществено значение. Личности с национални или международни отличия.

Началото на кампанията ВМРО в гр. Варна ще постави с награждаването на Кунчо Узунов. Това е домоуправителят на бл.1 във квартал „Възраждане" който от години води съдебна борба с представители на сектата „Свидетели на Йехова" и се противопоставя съдебно на намеренията им да построят сграда в зелените площи непосредствено до жилищните блокове. Рискувайки лични средства и жертвайки лично време за благото на всички живущи в този микрорайон Кунчо Узунов показва една от съвременните форми на родолюбието и заслужава да е от първите граждани наградени за патриотизъм проявен в личния живот от обикновените хора, заявяват от ВМРО.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).