ВМРО - Варна почита годишнина от рождението на Гоце Делчев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:42 / 03.02.2011
523
На 4 февруари са навършват 139 години от рождението на Гоце Делчев. Животът на този велик българин от Македония е изправен пред нас като на длан и ни дава множество примери за това как се живее и как се умира за Националната кауза, казват от пресслужбата на ВМРО - Варна. Каквото и да кажем за това все ще е малко, но ние трябва да помним и това е най-важното. Да помним животът и делата на Македонския Левски, да помним неговата отдаденост на борбата за свобода на българското население в Македония, Беломорска и Одринска Тракия, за всички останали под ботуша на историческия анахронизъм наречен Османска империя в края на XIX и началото на XX век.

На 4 февруари (петък) от 12:00 ч. на паметника на Гоце Делчев на алеята на Възрожденците в морската градина ВМРО традиционно ще положи венец и ще почете паметта на героя.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).