ВМРО скочи срещу бюджета на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:49 / 03.03.2010
1578
Две седмици, след като бе официално приет местният бюджет, от ВМРО - Варна, обявиха, че той е пълен с недостатъци.

Основното притеснение на войводите е, че проектобюджетът е бил внесен твърде късно, на 26-и, при краен срок 30 януари, с цел да не може да бъде анализиран подробно и да бъде приет във вида, в който е изготвен.

Според ВМРО разходите за изграждане и модернизиране на инфраструктурата, залегнали в бюджета, са прекалено раздути. Като най-апетитни, те ще бъдат усвоени най-бързо, за сметка на орязаните средства за социални дейности. Това станало ясно при обсъждането на проектобюджета, когато лъснали многократно завишените цени за изпъление на обществените поръчки, твърдят варненските войводи. Според тях и т. г. се затвърждавала практиката парите за инфраструктура да влизат в джобовете на трите привилегировани фирми - "Хидрострой", "Пътища и мостове" и "Инжстрой инженеринг".

Сред останалите твърде раздути разходи от ВМРО посочват издръжката на ОбС, която само за няколко години скочила от 50 000 лв. на 468 000 лв. "Основните ни притеснения са, че общината няма да успее да реализира приходната част на бюджета в размер на 209 млн. лв. В състояние на икономическа криза, смятаме, че тези цифри са непостижими", сподели Цончо Ганев от ВМРО.

Войводите настояват още за преминаване на балансиран бюджет. В сегашния си вид обаче той е с предварително очакван дефицит. Сред останалите им искания са намаляване на местите данъци, такси и наеми за търговски площи, с което да се подпомогне малкият и средният бизнес.

Вчера войводите наградиха първия достоен варненец, в рамките на инициативата "ВМРО търси патриот". Това е Кунчо Узунов, домоуправител на бл. 1 в кв. Възраждане, който от години води съдебни дела срещу общината и представители на сектата "Свидетели на Йехова". Преди време Узунов се опълчи на намеренията на йеховистите да построят своя сграда - молитвен дом, върху зелените площи около блоковете. Вчера той получи от войводите българския трибагреник и почетна грамота.

От ВМРО заявиха, че искат пълна пререгистрация на всички вероизповедания, тъй като масовата практика сега била сектите да се регистрират като НПО-та.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (1)

Още по темата (32):
26.11.2010 Варна отчита 3% спад в приходната част на бюджет 2010
10.04.2010 Съветници разкриха 2 от общинските златни имоти във Варна
05.03.2010 Областният управител пусна бюджета
17.02.2010 Лидерът на СДС Варна: Този бюджет е популистки
17.02.2010 Гуцанов: Макрорамката на бюджета е напълно реалистична
17.02.2010 Гласуваха 209 млн. лева бюджет на Варна за 2010 година
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).