ВОС определи 100 000 лева парична гаранция за обвинен в подбудителство за двойно убийство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:27 / 08.12.2008
1465
Парична гаранция в размер на 100 000 лева определи Варненският окръжен съд на Николай Николов, обвинен за отвличане и подбудителство към убийство на двама души. Пресслужбата на съда припомня, че управителят на "Трансинс рециклираща компания" Николай Николов, Ганислав Начев, Илчо Адамов и Мартин Стоименов са четиримата мъже, задържани в рамките на една година във връзка с убийството на Венцислав Евтимов и Добринка Пекова. Телата им бяха открити през пролетта на 2007 година в р.Камчия, близо до с. Круша. В хода на разследването първият задържан още през м. май 2007 година беше Ганислав, който е член на УС на същата фирма. Вторият привлечен по това дознание с обвинение за подбудителство към двойно убийството бе Николов, а 12 месеца по-късно след издирване бяха открити и задържани Адамов и Стоименов. От м.март тази година Николай Николов е под домашен арест, заради неотложна операция.

За да измени тази процесуална мярка за принуда днес Варненският окръжен съд се съобрази с представените в две съдебни заседания медицински доказателства, според които бизнесменът се нуждае от специализирана рехабилитация. В днешното съдебно заседание ВОС изслуша и назначена от него Съдебно-медицинска експертиза, според която специфичната спинална интервенция, извършена спрямо Николов през лятото на тази година трябва да бъде последвана от специализирани и компетентно направени рехабилитационни процедури в обособени за тази цел спинални центрове в страната. Днес ВОС не обсъжда обоснованото предположение, свързано с авторството на престъплението, за което Николов се разследва, но се съобрази с обстоятелството, че близо година с него не са извършвани никакви процесуално следствени действия. Николов има безупречно процесуално поведение и според съда той не би препятствал финализирането на досъдебното производство. Според представителя на Окръжна прокуратура срокът за разследване изтича на 20 декември тази година. 

За да определи този размер на паричната гаранция съдът се съобрази не само с тежестта на повдигнатото обвинение, но и с имущественото състояние на обвиняемия. Днешното определение на ВОС подлежи на въззивен контрол пред Апелативния съд във Варна. Ако апелативната инстанция потвърди "паричната гаранция" и тя влезе в сила, Николов има 14 дни, за да внесе определените 100 000 лв.


Виж коментарите (0)

Още по темата (28):
07.05.2020 Осъдените за жестокото двойно убийство край река Камчия поискаха предсрочно освобождаване
17.01.2017 Възобновяват делото за двойното убийство на мъж и жена край Камчия
09.11.2015 Потвърдиха окончателно доживотните присъди за двойното убийство край Камчия
28.09.2015 Обявяват присъдите за двойното убийство край Камчия
24.09.2015 Варненският апелативен съд за трети път гледа делото за двойното убийство край р. Камчия
15.05.2015 ВКС за втори път отмени 4-те доживотни присъди за двойното убийство край
Камчия
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).