Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВОС определи 100 000 лева парична гаранция за обвинен в подбудителство за двойно убийство
Автор: Екип Varna24.bg 16:27 / 08.12.2008Коментари (0)1465
Парична гаранция в размер на 100 000 лева определи Варненският окръжен съд на Николай Николов, обвинен за отвличане и подбудителство към убийство на двама души. Пресслужбата на съда припомня, че управителят на "Трансинс рециклираща компания" Николай Николов, Ганислав Начев, Илчо Адамов и Мартин Стоименов са четиримата мъже, задържани в рамките на една година във връзка с убийството на Венцислав Евтимов и Добринка Пекова. Телата им бяха открити през пролетта на 2007 година в р.Камчия, близо до с. Круша. В хода на разследването първият задържан още през м. май 2007 година беше Ганислав, който е член на УС на същата фирма. Вторият привлечен по това дознание с обвинение за подбудителство към двойно убийството бе Николов, а 12 месеца по-късно след издирване бяха открити и задържани Адамов и Стоименов. От м.март тази година Николай Николов е под домашен арест, заради неотложна операция.

За да измени тази процесуална мярка за принуда днес Варненският окръжен съд се съобрази с представените в две съдебни заседания медицински доказателства, според които бизнесменът се нуждае от специализирана рехабилитация. В днешното съдебно заседание ВОС изслуша и назначена от него Съдебно-медицинска експертиза, според която специфичната спинална интервенция, извършена спрямо Николов през лятото на тази година трябва да бъде последвана от специализирани и компетентно направени рехабилитационни процедури в обособени за тази цел спинални центрове в страната. Днес ВОС не обсъжда обоснованото предположение, свързано с авторството на престъплението, за което Николов се разследва, но се съобрази с обстоятелството, че близо година с него не са извършвани никакви процесуално следствени действия. Николов има безупречно процесуално поведение и според съда той не би препятствал финализирането на досъдебното производство. Според представителя на Окръжна прокуратура срокът за разследване изтича на 20 декември тази година. 

За да определи този размер на паричната гаранция съдът се съобрази не само с тежестта на повдигнатото обвинение, но и с имущественото състояние на обвиняемия. Днешното определение на ВОС подлежи на въззивен контрол пред Апелативния съд във Варна. Ако апелативната инстанция потвърди "паричната гаранция" и тя влезе в сила, Николов има 14 дни, за да внесе определените 100 000 лв.




Още по темата: общо новини по темата: 28
07.05.2020 »
17.01.2017 »
09.11.2015 »
28.09.2015 »
24.09.2015 »
15.05.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: