ВОС отказа да измени мярката за неотклонение на обвинен за палеж на автомобил

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:20 / 28.01.2009
645
Варненският окръжен съд потвърди определение на ВРС от миналата седмица, а с това и ареста на Мирослав М., обвинен за палежа на автомобил в кв. Аспарухово миналата година. 26 годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за палежа на автомобил на 12 ноември 2008 в ж.к."Дружба" в кв. Аспарухово. Защитата на Мирослав атакува определението на първоинстанционния съд с мотива, че в хода на следствените действия при очна ставка свидетел на престъплението е отрекъл участието на обвиняемия в палежа. Според адвоката това обстоятелство подлага на съмнение обоснованото предположение, че Мирослав е автор на престъпното деяние.

При внимателен прочит на всички материали по досъдебното производство ВОС установи днес, че цитираният свидетел е дал 4 пъти показания за едно и също нещо и всеки път е потвърждавал, че именно Мирослав е извършил действия, които предшествали подпалването на автомобила. Събрани са и други гласни свидетелства и справки, които потвърждават присъствието му в района на палежа. Всичко това преценено в съвкупност потвърждава обоснования извод, че Мирослав М. е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Предходните му осъждания и опасността ако е на свобода Мирослав да се укрие или да извърши го престъпления съдът прибавя към аргументите за потвърждаване на ареста. Определението на ВОС е окончателно.

Пресслужбата на съда припомня, че след броени дни Мирослав и още 7 подсъдими лица ще се изправят пред състав на Варненския окръжен съд по наказателно дело за престъпна група, ръководена от Николай Т., създадена за разпространение на наркотици, за престъпни посегателства, изнудване и отвличане. Членовете на т.нар. "наказателна бригада" отвличали улични пласьори и след побой и заплахи ги принуждавали да работят за тях. Николай Т, Николай И., Ангел К., Николай П., Мирослав М., Петър Б., Стоян Р. и Валентин Х. ще застанат пред ВОС на 4 февруари тази година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).