Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВОС потвърди ареста на обвинен за участие в престъпна група за наркоразпространение
Автор: Екип Varna24.bg 16:13 / 04.08.2008Коментари (0)965
© Varna24.bg
Красимир Кирилов, обвинен, че като участник в организирана престъпна група държал и разпространявал във Варна наркотични вещества в големи количества ще остане в ареста след като днес Варненският окръжен съд остави без уважение молбата на адвоката за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека. 42 годишният варненец попадна в ареста на 15 май тази година заедно със Стилиян Георгиев /36год./, Иван Янков/45год/ и Николай Хаджимихалев /52год/. Четиримата бяха задържани при специализирана акция на Сектор БОП във Варна и са обвиняеми по досъдебно производство на Областната дирекция на полицията във Варна за извършени от тях тежки умишлени престъпления. Тогава антимафиотите бяха "ударили" няколко от базите на наркогрупировката във Варна и в резултат на операцията задържали килограм хероин, килограм и 100 грама амфетамини, прибори за разфасоване на дрогата, фонокарти, листчета за опаковане на отделните дози дрога с лого, изобразяващо скорпион и водно конче и други веществени доказателства. Варненска окръжна прокуратура е внесла и секретни справки, които съдържат данни за други престъпления, извършени от групировката.

Днес съдът обсъди събраните в хода на досъдебното производство данни и доказателства, които водят до обосновано предположение, че Красимир Кирилов е съпричастен към престъпленията, за които се разследва. Основания за този извод съдът черпи от събраните гласни доказателства, които свидетелстват за установените взаимоотношения между престъпната група, както и за престъпното съпричастие на всеки един от тях към разпространението на дрога чрез специално организирана мрежа за целта. Днес наблюдаващият прокурор представи в съда и нова секретна справка, която съдържа СРС. В рамките на съдебното заседание бяха представени и две съдебно-медицински експертизи за състоянието на Кирилов, който твърди, че има здравословни проблеми. Общото в двете експертизи е обостреното заболяване на Красимир, но изводите за мястото, където трябва да се лекува обвиняемият са противоположни. След като се запозна с медицинските документи съдът прецени, че състоянието на Кирилов не може да бъде причина за промяна на мярката му за неотклонение. Както водещият на дознанието, така и наблюдаващият прокурор са компетентни на този етап да взимат мерки за здравето и живота на обвиняемите лица.

Въпреки чистото съдебно минало Красимир ще остане в ареста заради тежестта на обвиненията, свързани с престъпна дейност, която е от изключително висока степен на обществена опасност. Те обосновават извода, че ако е на свобода мъжът може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Ако Кирилов обжалва днешното определение на ВОС ще се яви пред въззивната инстанция на 12 август от 11,00 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: