Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВОС потвърди ареста на участник в престъпна група скимъри
Автор: Екип Varna24.bg 16:18 / 26.05.2010Коментари (0)949
© Varna24.bg
19 годишният абитуриент Мариан Веселинов, разследван за участие в престъпна група, изготвяла технически средства за придобиване на информация от банкови карти, за пренасянето й върху неистински платежни инструменти и източването десетки банкови сметки няма да напусне следствения арест. Варненският окръжен съд днес остави без уважение молбата на защитата му за изменение в по-лека на процесуалната мярка за принуда.

Пресслужбата на съда припомня, че при полицейска акция, наблюдавана от ЕВРОПОЛ на 23 март тази година във Варна бяха арестувани Павлин Стамболов /27год./, Дарио Маринов/20 год./ и Мариан Веселинов. Тогава органите на реда задържаха компютърна конфигурация, скимиращи устройства, заготовки за тях, електронни компоненти, бели пластики, магнитни ленти, голям брой СИМ карти, 9 мобилни телефони, съоръжение с видеокамера за записване на информацията от клавиатурата на банкомата и др. Обвинението посочи, че групата е действала от декември миналата година до деня, когато е задържана. Престъпления, за които триото се разследва са тежки и всяко едно се наказва с лишаване от свобода. Информацията, която младежите са теглили със специални видеокамери и скимиращи устройства от декември 2009 до 8 март тази година е била използвана за източване на парични средства както у нас, така и в други държави. Разследващите установили, че всеки един от тях поне 5 пъти е монтирал и демонтирал скимиращи устройства на банкомат в магазин "Пикадили" в ж.к-с"Младост" във Варна. В последствие Мариан и Дарио са си служили с набраната информация и са теглили пари от чужди сметки. Затова те имат повдигнати и обвинения за използването на фалшивите банкови карти. При акцията по задържането им у Дарио били открити повече от 70 бели пластики, четец на карти, скимиращи устройства, видеозаписи Този младеж има повдигнато и 4-то обвинение за притежание на марихуана, открита при личния му обиск.

За да потвърди най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Мариан, днес Варненският окръжен съд прецени, че въз основа на събраните гласни свидетелства, материали и веществени доказателства може да бъде потвърден обоснованият извод, че абитуриентът е съпричастен към престъпната дейност на групата. Мариан е съдействал на разследващите, но въпреки самопризнанията и чистото съдебно минало той ще остане в ареста. Недопустимо според съда е освобождаването му, за да се готви за зрелостни изпити през м. септември. Нещо повече. В материалите по делото има справка от Районна прокуратура Варна, според която Дарио и Мариан са привлечени като обвиняеми и по друго досъдебно производство, за кражби. Последните им престъпни деяния са дръзки, упорити и с подчертана престъпна умисъл и за лично облагодетелстване. Това мотивира съда за извода, че и в настоящия момент съвсем реална е опасността, ако е с по-лека мярка за неотклонение Мариан да се укрие от разследващите или да извърши други престъпления. Днешното определение на ВОС Мариан може да обжалва пред Варненския апелативен съд на 1 юни 2010 от 10,00 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: