ВОС присъди затвор за двама братя, извършили серия грабежи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:52 / 05.05.2010
640
Варненският окръжен съд наказа днес с ефективни присъди братята Асен Симеонов и Алтън Асенов от с.Снежина, извършили серия грабежи през пролетта и лятото на миналата година в 4 села на Варненска област. Двамата се възползваха от привилегията на съкратеното съдебно следствие, признаха вината и фактите, посочени в обвинителния акт и получиха от съда наказания под минимума от 5 години, предвиден от закона.

ВОС присъди на Асен 4 години и 10 месеца "лишаване от свобода" и завиши това наказание с още 6 месеца. 24 годишният Асен е съден при условията на опасен рецидив, заради предходните му присъди за аналогични деяния. Той ще изтърпи общо наказание в размер на 5 години и 4 месеца. 18 годишният му брат Алтън получи присъда в размер на 2 години и половина "лишаване от свобода".

Съдът призна вината на двамата братя затова, че от 24 април до 19 юни миналата година, в селата Славейково, Черноок и Партизани, при условията на опасен рецидив за Асен и продължавано престъпление, с намерението да откраднат различни вещи от търговски обекти проникнали чрез разни способи в магазините. От разбития търговски обект в с.Славейково откраднали хранителни стоки, цигари, парфюми, ваучери и др. вещи на обща стойност 1098 лева. Почти същите артикули двамата задигнали и от магазина в с. Черноок, като там прибавили към плячката и алкохол с различни марки. Щетата от набега в този обект възлиза на 4 838 лв. Далеч по-скромна била стойността на откраднатото от магазина в с.Партизани - едва 375 лв.

През лятото на миналата година от 21 юни и до 20 юли тандемът ограбил и две бензиностанции. Първият грабеж бил на бензиностанцията край с.Партизани. Преди да задигнат оборота от 953 лева, по-големият брат омаломощил само с един удар продавача. Заедно с вещите, които задигнали братята, общата стойност на отнетото възлиза на 1037 лв. Втората ограбена бензиностанция била край с.Комунари. Отново по-големият брат се "погрижил" за персонала и ударил с дръжката на мотика служителката. След удара и няколко заплахи двамата се сдобили само с 48 лева. Непълнолетният тогава Алтън опитал и солова акция, като откраднал фотоапарат на стойност 224 лева на служителка от клон на Банка ДСК в Провадия. За да присъди по-малкото по размер наказание за Алтън съдът се съобрази с факта, че при част от кражбите по-малкият брат е бил непълнолетен.

Присъдите на ВОС подлежат на въззивен контрол в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).