ВСС уволни следователя, катастрофирал пиян миналия месец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 20.05.2009
721
Висшият съдебен съвет уволни следовател от Варна, причинил катастрофа в нетрезво състояние. Инцидентът стана на 29 март, при което бяха нанесени щети на три автомобила.

Инспекторатът към ВСС представи на членовете данни за трима съдии от Софийския градски съд, които извършили нарушения по търговско дело. Съдиите Боян Балевски, Костадинка Недкова и Станислава Казакова бавели неоправдано дело, заведено по искова молба на "Дивисима" ООД срещу Министерството на регионалното развитие и благоустройството, управителя на София област и други две фирми.

Тримата съдии искали ищецът да внесе по няколко пъти държавна такса за гледане на образуваните три дела. Трите дела били спирани или оставяни без движение, но с определение на апелативния съд отново били подновявани. Министърът на правосъдието Миглена Тачева предлага тримата съдии да бъдат наказани, тъй като жалбата от дружеството е адресирана до нея.

Председателят на Окръжния съд в Благоевград Румяна Бакалова и съдията от същия съд Росен Василев, както и следователя от Хасково Валентин Петров, са предложени за наказания заради неспазване на законови срокове по дела и разследвания.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
14.10.2009 Осъдиха на 3 години изпитателен срок катастрофиралият пиян следовател
31.03.2009 Пиян следовател помля 3 коли
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).