Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ "Черноризец Храбър" стартира проект "Изкуственият интелект в образованието"
Автор: Екип Varna24.bg 12:06 / 06.08.2024Коментари (0)1537
©
ВСУ "Черноризец Храбър" стартира през октомври тази година проекта "Изкуственият интелект в образованието“, по който ще бъдат обучени 120 педагогически специалисти от училищата във Варна, преподаватели и студенти. Обученията ще води Симеон Нгуен, директор на “Cyber360 Academy" и penetration tester (етичен хакер, оторизиран да симулира кибератака върху компютърна система за оценка на сигурността). Проектът е част от програмата "Младежки дейности 2024“ на Община Варна.

"Изкуственият интелект в образованието“ цели да подобри преподаването и ученето чрез безопасно внедряване на AI технологии и да разгледа етичните последици от тяхната употреба в академичната аудитория или класната стая. Системите с изкуствен интелект се развиват бързо и тяхното използване в образованието изисква задълбочени познания за AI и употребата на данни. Участващите в проекта ще преминат през серия обучения в различни модули, сред които: преглед на различни AI инструменти в образованието; основи на ChatGPT и Gemini, техните възможности и приложението им в образованието; разглеждане на DALL-E и подобни AI инструменти за създаване на визуално съдържание; стратегии за интегриране на AI в различни учебни дисциплини.

Темите ще бъдат насочени към практическото приложение и етичните предизвикателства в използването на изкуствения интелект. Ще бъдат разгледани реални примери за успешно внедряване на AI в училища, ще се анализират казуси и ще се дискутират потенциалните проблеми и тяхното решаване.

Проектът "Изкуственият интелект в образованието“ ще помогне на учителите, преподавателите и студентите да използват AI като инструмент за обучение, без да се превръща в заместител на ученето.

Лекторът Симеон Нгуен е завършил системно програмиране и е в IT сферата повече от 10 години. Притежава бакалавърска степен по психология и е университетски преподавател по етично хакерство. Той обучава служители и компании как да се предпазват от киберзаплахи. През миналата година Симеон Нгуен бе лектор на серия от курсове на Варненския свободен университет по киберсигурност в образованието, които преминаха при голям интерес. Настоящият проект е резултат от анализа на мненията на участниците и желанието им за надграждане на знанията и уменията им.

ВСУ "Черноризец Храбър" има дългогодишни традиции в обучението на учители, преподаватели и студенти в тенденциите на модерния свят. Университетът разработва иновативни образователни проекти, за да подготви своите възпитаници за предизвикателствата на времето и света.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Бюджет 2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: