Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ приема кандидат-студенти с оценки от държавните зрелостни изпити
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 11.06.2013Коментари (0)758
За новата учебна година Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" предлага обучение в 24 програми за обучение на бакалаври и магистри след завършено средно образование в трите си факултета. Обучението е в редовна, задочна и дистанционна форма.

В 17 специалности ще се приемат кандиатстуденти с оценки от държавните зрелостни изпити. С положен зрелостен изпит по български език и литература, математика, география и икономика, химия и опазване на околната среда, философски цикъл, история и цивилизация, физика и астрономия, биология и здравно образование и 6 чужди езика - английски, руски, немски, испански, френски и италиански, може да се кандидатства за специалностите: "Психология", "Международни отношения и право", "Бизнес мениджмънт в туризма", "Международен бизнес мениджмънт", "Публична администрация и мениджмънт", "Публична администрация и право", "Международни икономически отношения", "Финанси и счетоводство", "Международна икономика и търговия", "Политически и медиен маркетинг", "Защита на националната сигурност", "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". Обучението в тях е в Юридическия факултет и във Факултета по международна икономика и администрация, където приемът е с оценките от Държавните зрелостни изпити или с положен кандидатстудентски изпит в университета. Същите условия за прием важат и за специалността "Пожарна безопасност и защита на населението" на Архитектурния факултет на ВСУ и специалността "Психология и социални дейности" във филиал Смолян.

Специфични изисквания има за 3 бакалавърски програми при кандидатстване с оценка от положен държавен зрелостен изпит в средните училища. Класирането за специалностите "Информатика и компютърни науки" и "Компютърен дизайн" е с оценките от матури по математика, информатика или физика, а за специалност "Строителство на сгради и съоръжения", важат оценките от зрелостния изпит по математика.

За една от най-желаните от кандидатстудентите специалности "Архитектура" се признават оценките от държавния зрелостен изпит по математика, положен в периода 2008 - 2013 г. и се полага допълнителен кандидатстудентски изпит по рисуване. Задължителен кандидатстудентски изпит по Български език и литература и по история се полага за специалността "Право".

За специалностите "Дизайн за архитектурна среда" и "Графичен дизайн", както и за "Хореография", "Мода и мениджмънт в модата" и "Рекламен дизайн и маркетинг", които се изучават в катедра "Изкуства" на Архитектурния факултет на ВСУ, състезателният бал се формира на база практически изпит, събеседване с комисия и потфолио на кандидата.

За пръв път от тази учебна година Варненският свободен университет предлага 12 бакалавърски програми с обучение на английски и на руски език. Сред тях са Психология, Международни отношения и право, Бизнес мениджмънт в туризма, Международен бизнес мениджмънт, Публична администрация и мениджмънт, Международни икономически отношения, Финанси и счетоводство, Международна икономика и търговия, Политически и медиен маркетинг, Информатика и компютърни науки, Компютърен дизайн и Строителство на сгради и съоръжения.

Приемът във всички специалности е отворен до 30 септември, като дипломата за завършено висше образование във Варненския свободен университет се признава в цяла Европа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: