ВСУ разкрива нова специалност за информационни технологии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 14.09.2011
562
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Нова специалност - "Бизнес интелигентни системи", ще се изучава от тази година във Факултета по международна икономика и администрация на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Обучението в нея е за 50 бакалаври, редовна и задочна форма, и започва на 1 ноември, съобщиха от висшето училище.

Разкриването на новата специалност е свързано с необходимостта от създаване на кадри в областта на информационните технологии, обясниха от университета. По време на обучението студентите ще изучават дисциплини като: Бизнес мениджмънт, Маркетинг, Програмиране на Java, Управление на проекти, човешки ресурси и бизнес процеси, Извличане и анализ на данни, Системен анализ и дизайн, Портфейлна оптимизация, Анализ на финансовия риск, Изкуствен интелект и др.

Едно от основните предимства на новата бакалавърска програма е привличане на преподаватели от реалния бизнес - изявени мениджъри от Майкрософт България, IBM и Сирма, подчертаха от висшето училище. Курсовете и практическите семинари ще се водят и от водещи експерти от американския университет "Карнеги Мелън", СУ, УНСС и Европейския институт по софтуерни технологии.

Завършилите "Бизнес интелигентни системи" могат да се реализират като маркетинг мениджъри, специалисти по бизнес технологии и информационни системи, ръководители на ИТ отдели, проектанти на големи даннови масиви, програмисти и анализатори на бизнес процеси, казаха от университета.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).