Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ стартира реализацията на иновативен модел за трансфер на знание
Автор: Екип Varna24.bg 13:53 / 07.10.2013Коментари (0)899
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Варненският свободен университет стартира реализацията на иновативен модел за трансфер на знание съвместно с Университета в Ковънтри. Проектът ще стартира официално на 8 октомври 2013 година. Пресконференцията е предвидена за 8 октомври (вторник) 2013 г. от 13:00 часа в Зала 2 на Учебно-спортния комплекс на ВСУ. На нея ще присъстват представители на партньорските организации и на управляващия орган.

Договор по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG051РО001-7.0.07 "Без граници" - "Иновативен модел за трансфер на знание и иновации между Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и Университета в Ковънтри" бе подписан в началото на месец септември в Министерство на труда и социална политика.

Проект включва дейности по проучване на успешните практики на CUE (Coventry University Enterprises Ltd.) в областта на обучението по предприемачество и развитие на дигиталните компетенции. Дейностите включват създаването на мрежа за виртуална свързаност между Варненския свободен университет и CUE, която ще осигури обмен на ресурси между двете институции. Разработването на електронната платформа включва създаването на функционален модел, база данни с потребители, база данни с ресурси, разработване на удобен за работа интерфейс. В електронната платформа ще бъдат и пилотно публикувани създадени ресурси като курсове, казуси, проекти.

Платформата е продукт, който отговаря на нуждите от иновативен подход в подготовката на студентите, базиран на проектния модел на обучение. В проекта се предвижда и интегриране на системата за електронно обучение на Варненския свободен университет с електронния портал e-working на Университета в Ковънтри. Ще бъде разработен унифициран достъп до двете системи, като се извърши адаптиране на допустимите формати и превод на учебните ресурси, както и интегриране на базите с данни на потребителите.

Чрез интегрирането на системата за електронно обучение на ВСУ с електронния портал, студенти и преподаватели ще могат да използват в учебния процес директно ресурсите на CUE - курсове, казуси, проекти, задачи, а студентите от CUE ще могат да използват учебни материали на ВСУ.

Основната цел на проекта е обогатяване на съществуващите методики за обучение във Варненския свободен университет чрез разработване на адаптиран модел за трансфер на опита на CUE и приложение на модела в реална учебна среда. За реализирането на тази цел са предвидени и дейности в рамките на Международната академия "Знание и иновации". Част от предстоящите събития са свързани провеждане на студентски уъркшопове, семинари, ролеви игри, конферентни връзки и презентации на конкретни предложения за start-up бизнес.

Спецификата на средата, в която ще се осъществяват предприемаческите инициативи превръща проекта в истински социален експеримент. Ще бъдат създадени възможности за внедряване на нови идеи, подходи и технологии. Пазарно ориентираното мислене налага адаптация на успешния модел според реалностите на страната, в която се реализира социалния експеримент. Тенденциите на развитие на икономиката в ЕС сочат първостепенното значение на малкия и средния бизнес и голяма част от политическите усилия се влагат именно за разширяване обхвата на бизнес начинанията с цел преодоляване на икономическата криза от последните години.

Ръстът на младежката безработица в световен мащаб налага всяко социално отговорно общество се стреми да привлича, обучава, задържа и стимулира младите хора да развиват иновационния си потенциал. Чрез своя проект "Иновативен модел за трансфер на знание и иновации" Варненският свободен университет разработва конкретни стъпки за изграждане на иновативна концепция за обучение на своите студенти в успешните практики на CUE.

Една от най-важните ползи от настоящия проект е създаването на Фонд за финансиране на иновативни студентски идеи. Съчетаването на приложната иновативност, идейната гъвкавост и успешното сътрудничество ще отговори реалните потребности на заинтересовани бенефициенти. Предвижда се създаването на информационен интернет портал, чрез които заинтересованите млади предприемачи биха могли да кандидатстват с идеите си, да набират информация и се свързват със свои колеги за споделяне и доразвиване на идеите си. Очаква се успешно да стартират поне три идеи в първата една година от функциониране на Фонда.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: